Menu
 

Pašvaldība uzdod Ķekavas novada tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās ievērot Covid-19 izplatības novēršanas pasākumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība izdevusi rīkojumu par Covid-19 infekcijas izplatīšanās novēršanas pasākumiem novada tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās. Ja uzņēmumi šos drošības pasākumus ignorēs, pašvaldība ziņos atbildīgajām institūcijām un lūgs piemērot sodu, brīdina novada domē.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, valdības rīkojums “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nosaka prasības tirgotājiem ieviest pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās (tirdzniecības vietās, kuru platība ir vairāk nekā 100 kvadrātmetru, kā arī aptiekās klientiem, iepērkoties kases zonā, ir jāievēro divu metru distance), kā arī nodrošināt higiēnas prasību piemērošanu tirdzniecības vietās, proti, ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi un vienreizlietojamie cimdi.

Ķekavas novada pašvaldība brīdina visu novada administratīvās teritorijas tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietu (veikalu, kafejnīcu, aptieku, degvielas uzpildes staciju utt.) īpašniekus par nepieciešamību nekavējoties ievērot iepriekš minētās sociālās distancēšanās un higiēnas prasības savos uzņēmumos, pretējā gadījumā pašvaldība vērsīsies Pārtikas un veterinārajā dienestā, Slimību profilakses un kontroles centrā un Valsts policijā ar prasību administratīvi sodīt drošības normas neievērojošo uzņēmumu un brīdinājuma neievērošanas gadījumā to slēgt.

Rīkojums stājies spēkā 21.martā ar tā paziņošanas brīdi un ir spēkā līdz valdības noteiktajam ārkārtējās situācijas termiņam.

Reģionālās pašvaldības policijai uzdots nogādāt rīkojumu visās iepriekš minētajās Ķekavas novada administratīvās teritorijas tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.