Menu
 

Garkalnes novada domes deputāti otrdien varētu izraudzīties jaunu domes priekšsēdētāju

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Garkalnes novada domē otrdien varētu tikt sasaukta sēde, kurā domniekiem būs jālemj par jauna priekšsēdētāja iecelšanu.

Pašreizējais novada domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītājs Guntars Kniksts (LRA) aģentūrai LETA sacīja, ka sēde patlaban vēl nav sasaukta, taču tā, visticamāk, varētu notikt rīt ap plkst.15.

Viņš gan norādīja, ka pagaidām nav skaidrs, kuri deputāti varētu tikt virzīti šim amatam, taču nenoliedza, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavs turpināt vadīt domi.

Arī citi aģentūras LETA aptaujātie politiķi atzina, ka patlaban vēl nav skaidrs cik un kādi deputāti varētu tikt virzīti šim amatam, taču Kniksts varētu būt viens no kandidātiem.

Piemēram, Gunārs Bērtulsons (LRA) pauda viedokli, ka potenciālais amata pēctecis varētu būt Kniksts, lai gan nenoliedz, ka tikpat labs amata kandidāts varētu būt domes priekšsēdētāja otrais vietnieks - Alvis Zīriņš (S).

"Es personīgi vairāk sliektos atbalstīt Knikstu, jo šajos divos mēnešos viņš jau būs iestrādājies un arī pierādījis, ka viņa vadībā pašvaldības darbs turpinās un visi procesi notiek," pauda deputāts, piebilstot, ka konkrētas konsultācijas koalīcijas partneru vidū gan nav bijušas.

Tikmēr līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš (LZS) sacīja, ka viņam nav nekādas informācijas par to, kurš varētu ieņemt priekšsēdētāja amatu, jo viņš patlaban atpūšoties un rūpējoties par veselību.

Bauze-Krastiņš priekšsēdētāja amatu atstāja 28.janvārī, pamatojot to ar veselības problēmām.

Saskaņā ar likumu, pašvaldība bez priekšsēdētāja drīkst strādāt divus mēnešus, kas šajā gadījumā ir 28.marts. Pretējā gadījumā atbildīgā ministrija būtu tiesīga Saeimu lemt par domes atlaišanu.

Kā ziņots, Bauze-Krastiņš amatā tika ievēlēts 2010.gadā, pēc tam attiecīgi vairākus sasaukumus pēc kārtas amatus saglabājot. 

Pēc Bauzes-Krastiņa atkāpšanās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) gan norādīja, ka bija plānojis viņu no amata atstādināt.

To ministrs grasījās pamatot ar priekšsēdētājam likumos noteikto pienākumu nepildīšanu un normatīvo aktu pārkāpumiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.