Menu
 

Atcelts gadskārtējais Siguldas Šūpoļu festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Saistībā ar Ministru kabineta izsludināto ārkārtas stāvokli un papildus noteiktajiem ierobežojumiem atcelts Siguldas Šūpoļu festivāls, kas ik gadu Lieldienu laikā priecē novada ģimenes un pilsētas viesus ar vairāk nekā 100 unikālām šūpolēm, dabas objektiem un aizraujošām svētku aktivitātēm. Festivāla līdzautoru idejas tiks apkopotas un izvērtētas, lai nākamajā gadā tās varētu īstenot, pārsteidzot apmeklētājus ar visu jauno un vēl nebijušo.

Līdz ar Šūpoļu festivāla atcelšanu nenotiks arī vairāki iepriekš plānotie pasākumi – atraktīvais Zaķu skrējiens, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī koncerti un sporta aktivitātes, kas bija paredzētas festivāla laikā: mūzikas vokālistu kvarteta “A'baronin Ensemble” koncerts “Lieldienu kantātes”, koncerts “ATMO[SFĒRAS]” un tradicionālais Lieldienu volejbola turnīrs.

Laikā, kad turpinās vīrusa Covid-19 izplatība, Siguldas novada pašvaldība ar akciju #satiecsevi aicina doties pastaigās pa mazāk zināmiem maršrutiem, mudinot novadniekus un pilsētas viesus būt atbildīgiem un publiskās vietās uzturēties tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

Arī Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka īpašās “dabas šūpoles” šogad netiks izvietotas, tā vietā aicinot iedzīvotājus apmeklēt mazāk zināmas dabas takas un tūrisma objektus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.