Menu
 

Olaines namu apsaimniekotāji vienojušies ar rūpnīcu "Biolars" par dezinfekcijas līdzekļu piegādi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Olaines ūdens un siltums" un SIA "Zeiferti" vienojušies ar vietējo uzņēmumu AS "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" par dezinfekcijas līdzekļu piegādi, aģentūra LETA uzzināja vietējā pašvaldībā.

Pašvaldības apsaimniekošanas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Mārcis Mazurs klāstīja, ka, ņemot vērā valdības izsludināto ārkārtējo stāvokli un pretvīrusa izplatīšanās noteiktos preventīvos pasākumus, valstī ir izveidojies ļoti liels pieprasījumu pēc virsmu dezinfekcijas līdzekļiem. Tāpēc ir ļoti sarežģīti vajadzīgā laikā un apjomā nodrošināt uzņēmumu vajadzības pēc šiem līdzekļiem.

"Esam ļoti pateicīgi "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" vadībai, kas atrada iespēju ātri piegādāt uzņēmumiem virsmu dezinfekcijas līdzekli, ar kuru daudzdzīvokļu namos veiksim papildu dezinfekcijas pasākumus," skaidroja Mazurs.

Viņš arī klāstīja, ka liela enerģija tiek veltīta, lai nodrošinātu uzņēmumu darbiniekus, kuri ikdienā visvairāk ir saskarsmē ar cilvēkiem, ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Rūpēs par darbiniekiem un sabiedrības veselību apsaimniekošanas uzņēmumi labprāt veidotu sadarbību ar novada uzņēmumiem, kas var nodrošināt nepieciešamo roku dezinfekcijas līdzekļu un individuālo aizsardzības līdzekļu piegādi.

Lai mazinātu Covid-19 izplatīšanās riskus, tiek mazgātas daudzdzīvokļu māju kāpņu telpu grīdas, izmantojot papildu dezinfekcijas līdzekļus pie jau ierastajiem tīrīšanas līdzekļiem. Tāpat sētnieki dezinficēs kāpņu telpu durvju rokturus, kāpņu lenterus, lifta pogas. 

Sētnieki centīsies iespēju robežās tīrīšanas pasākumus realizēt agrās rīta vai vēlās vakarā stundās, kad koplietošanas telpās ir mazāka cilvēku plūsma.

Māju apsaimniekotāji aicina daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus higiēnas un drošības nolūkos izvairīties turēt koplietošanas telpās velosipēdus, bērnu ratus un citus priekšmetus, ar kuriem varētu viegli pārnēsāt infekcijas un kam pieskaras cilvēku rokas. 

Kā vēstīts, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.