Menu
 

Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē lems par attālināto domes sēžu organizēšanu un kārtību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ Ķekavas novada pašvaldība paralēli primārajiem darbiem, kas attiecas uz pakalpojumu nodrošināšanu novada iedzīvotājiem, strādāja pie tehnisko risinājumu testēšanas, kas būtu piemērojami gan domes komiteju un domes sēžu attālinātai norisei, gan varētu veiksmīgi izmantot skolas mācību procesā attālinātu videokonferenču veidošanai.

Kā informēja pašvaldībā, no visiem aplūkotajiem tehniskajiem risinājumiem par visefektīvāko rīku ir izvēlēta video konferenču un tiešsaistes sapulču e-platforma “Zoom”.

Paralēli šī rīka testēšanai pašvaldība šonedēļ ir saņēmusi arī no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) korektu formulējumu grozījumiem Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, lai deputāti likumā Par pašvaldībām” noteiktajos gadījumos varētu attālināti piedalīties domes komiteju un domes sēdēs, kā arī tiktu ievērota domes sēdes darba procedūra.

Tāpēc, balstoties uz pašvaldības piedāvāto tehnisko risinājumu un VARAM norādījumiem,  Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire ir izsludinājusi ārkārtas domes sēdi ceturtdien plkst. 8.30, kurā tiks lemts par attālināto domes sēžu organizēšanu un kārtību.   

Līdz šim opozīcijas deputātu priekšlikums par attālinātu dalību tika noraidīts, jo, lai gan priekšlikuma nosaukums ietvēra norādi par attālinātu dalību, tā saturs neatbilda Pašvaldību likumam un par kuru VARAM bija norādījusi, ka šādu redakciju neapstiprinās.

Ķekavas novada pašvaldībā atgādinām, ka jau līdz šim visiem deputātiem ir nodrošināti portatīvie datori un elektroniski ir pieejami visi domes sēžu  un komiteju materiāli, lai ar tiem varētu strādāt un iepazīties mājās.

Kopš 13. marta, kad valstī tika izsludināta ārkārtas situācija Covid-19 ierobežošanai, domes komiteju un domes sēžu skaits ir samazināts, un šajā laikā ir notikusi tikai viena domes sēde, kuras norises vieta  tika pārcelta uz lielāku telpu – Ķekavas kultūras nama lielo zāli, katram deputātam nodrošinot atsevišķu galdu, lai varētu nodrošināt nepieciešamo sociālo distanci starp sēdes dalībniekiem (vismaz 2 metri). Tāpat deputātiem tiek nodrošināta roku dezinfekcijas iespēja.

Deputātiem, tāpat kā visiem pašvaldības darbiniekiem, ir lūgts iesniegt apliecinājumus, ka viņi neatbilst nevienam no riska kritērijiem būt par Covid-19 pārnēsātāju.

Ādažu novada domes pārstāve Monika Griezne aģentūrai LETA apstiprināja, ka 24.marta sēdē deputāti apstiprinājuši grozījumus domes nolikumā, kas turpmāk ļaus sēdes noturēt attālināti - tiešsaistes režīmā. Lēmumu par darbu attālināti 24.martā pieņēma arī Garkalnes domes deputāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.