Menu
 

Jūrmalas dome pagarinās teritorijas plānojuma grozījumu sabiedriskās apspriešanas termiņu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pilsētas dome pagarinās marta sākumā izsludināto teritorijas plānojuma grozījumu sabiedriskās apspriešanas termiņu.

Domē norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Covid-19 izplatības dēļ, sabiedrisko vai publisko apspriešanu termiņos netiek ieskaitīts laiks no 12.marta, kad valsts teritorijā sākās ārkārtējā situācija.

"Attiecīgi grozījumu publiskās apspriešanas termiņš tiks pagarināts par ārkārtas situācijas laiku. Par publiskās apspriešanas sanāksmēm, klātienes vai attālinātiem pasākumiem iedzīvotājiem tiks sniegta informācija pēc ārkārtas situācijas beigām," komentē domē.

Vietvarā arī norāda, ka, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, ir atcelta apmeklētāju pieņemšana un visi izsludinātie teritorijas plānojuma grozījumu publiskās apspriešanas klātienes pasākumi.

Jūrmalas pilsētas dome aicina izmantot attālinātas konsultācijas iespējas par Teritorijas plānojuma grozījumiem pa tālruņiem 67754071, 29425622, 67751590 un elektronisko pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Kā ziņots, 9.martā tika izsludināta Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumu publiskā apspriešana.

Vienas no piedāvātajām izmaiņām paredz, ka turpmāk visā Jūrmalas pilsētas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, būs aizliegts ierīkot kazino, spēļu zāles, bingo zāles, totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas.

Tāpat plānojumā joprojām paredzēta potenciāla iespēja Krastciemā nākotnē veidot kapsētu ar krematoriju, kā arī iekļauta iecere no valsts aizsargājamo vietējās nozīmes kultūras pieminekļu saraksta izslēgt pilsētbūvniecības pieminekļus "Vaivaru-Asaru-Mellužu vasarnīcu kvartāli" un "Stirnurags".

Domē arī norāda, ka grozījumos izvērtēti 318 detālplānojumi, analizējot to atbilstību teritorijas plānojumam un to, vai noteiktajos termiņos ir sākta detālplānojuma īstenošana, saņemot būvatļauju.  

Tā rezultātā sagatavoti priekšlikumi detālplānojuma atstāšanai spēkā vai atcelšanai, tādēļ pašvaldībā nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuri izstrādājuši detālplānojumus, aicina īpaši pievērst uzmanību teritorijas plānojuma grozījumu paskaidrojuma raksta 10.pielikumam "Detālplānojumu izvērtējums".

Tāpat grozījumos Jūrmalas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi papildināti ar nodaļu "Prasības lokālplānojumiem", papildus normatīvajos aktos noteiktajam nosakot gadījumus, kad pirms attīstības ieceres īstenošanas nepieciešams izstrādāt lokālplānojumu. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos veiktas arī citas izmaiņas atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, norāda domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.