Menu
 

Jūrmalas pilsētas dome apstiprina atbalsta pasākumus iedzīvotājiem ārkārtas situācijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas pilsētas dome piektdien ārkārtas sēdē apstiprināja atbalsta pasākumus pilsētas iedzīvotājiem, kurus ietekmējušas ārkārtas situācijas radītās sekas. Prioritāte ir nodrošināt atbalstu tām iedzīvotāju grupām, kas ir maznodrošinātas, trūcīgas vai atrodas riska grupā vai nonākušas krīzes situācijā.

Pilsētas domē informēja, ka jau no šīs nedēļas sākuma pašvaldība visiem bērniem trūcīgās un maznodrošinātās ģimenēs, kuri šajā laikā nevar saņemt pusdienas izglītības iestādēs, piegādā siltu ēdienu, un pašvaldība ēdiena vai pārtikas piegādi pusdienu pagatavošanai bērniem šīm ģimenēm nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām. Šādu atbalstu patlaban saņem 54 ģimenes, kurās kopumā ir vairāk nekā 100 bērnu.

Pašvaldība ar pārtikas pakām 50 eiro vērtībā nodrošinās Jūrmalas daudzbērnu ģimenes vienu reizi trīs nedēļu periodā. Tāpat iedzīvotāji, kuriem ir piešķirts pašvaldības aprūpes mājās pakalpojums, tiks nodrošināti ar pārtikas pakām 35 eiro vērtībā reizi nedēļā.

Pārtikas pakas 35 eiro vērtībā reizi nedēļā tiks piegādātas tiem Jūrmalas iedzīvotājiem, kuriem ir laboratoriski apstiprināta Covid-19 saslimšana vai kuri atrodas pašizolācijā (ja tās ir noteiktas kā Covid-19 infekcijas slimības kontaktpersonas) un viņiem nav līdzekļu pārtikas iegādei  un nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no ģimenes locekļiem.

Tāpat pārtikas pakas 35 eiro vērtībā reizi nedēļā varēs saņemt  iedzīvotāji no Covid-19 infekcijas riska grupas, pamatojoties uz ārstniecības personas atzinumu, kuriem nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no ģimenes locekļiem un nav līdzekļu pārtikas iegādei.

Pašvaldība nodrošinās atbalsta komplektu piegādi Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām tiem cilvēkiem, kuri atrodas pašizolācijā (mājas karantīnā) vai kuriem laboratoriski apstiprināta Covid-19 diagnoze un viņiem nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no tuviniekiem.  

Lai saņemtu atbalstu, jāsazinās ar Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldi pa tālruni: 26607439. Plašāka informācija Jūrmalas iedzīvotājiem pieejama pašvaldības mājaslapā.

Pārtikas paku piegādei pašvaldība piešķīrusi papildu līdzekļus 70 tūkstošu eiro apmērā.

Tāpat arī piešķirti papildu līdzekļi PSIA “Kauguru veselības centrs” 5000 eiro apmērā dezinfekcijas līdzekļiem un aizsargaprīkojumam. Pārkārtots arī finansējums SIA “Jūrmalas slimnīca” 2020.gada budžetā, rodot 15 tūkstošus drošības aprīkojuma iegādei eiro medicīnas personālam un 26,6 tūkstošus eiro mākslīgās ventilācijas aparāta ar mitrinātāju iegādei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.