Menu
 

Arī Ādažu novada dome pagarinājusi nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ādažu novada dome lēmusi pagarināt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksāšanas termiņu līdz šā gada 15.decembrim, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Laima Jātniece. Viņa skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, izprotot situāciju, ka iedzīvotājiem varētu būt apgrūtināta NĪN apmaksa.

Tāpat ir lemts no 12.marta līdz ārkārtas situācijas atcelšanas brīdim atbrīvot no Ādažu novada domes nekustamo īpašumu telpu nomas maksas nomniekus, kuriem atbilstoši ārkārtas situācijas ierobežojumiem ir liegta iespēja sniegt pakalpojumus vai ir samazināts darba apjoms pakalpojumu sniegšanai pašvaldības izglītības iestādēm. 

Savukārt Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, kā arī Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu vecākiem no 13.marta līdz brīdim, kad profesionālās ievirzes izglītības iestādēm tiks pārtraukts attālinātais mācību process, netiks izrakstīti rēķini par vecāku līdzfinansējumu apmaksu.

LETA jau vēstīja, ka saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldībām ir tiesības pārcelt NĪN apmaksas termiņu. Likums "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" paredz, ka pašvaldībām 2020.gadā ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020.gada laikā.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi iegrožot vīrusa izplatību. NĪN maksājumu termiņus pārplānojušas jau virkne pašvaldību, tostarp Jelgava, Olaine, Liepāja un citas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.