Menu
 

"Rīgas satiksme" aicina sabiedriskajā transportā neizmantot marķētās sēdvietas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Rīgas satiksme Foto - Rīgas satiksme

Lai nodrošinātu fizisko distancēšanos sabiedriskajā transportā, “Rīgas satiksme” ir nomarķējusi sēdvietas, kuras aicina pasažierus neizmantot. Tāpat speciāli marķējumi, kas atgādina pasažieriem par fiziskās distancēšanās nepieciešamību, ir izvietoti uz sabiedriskā transporta grīdas.

“Rīgas satiksme” aicina pasažierus būt atbildīgiem un ievērot marķētās vietas, kā arī sabiedrisko transportu izmantot tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

Lai mazinātu COVID 19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams. Savukārt tos klientus, kuri no ārvalstīm atgriezušies pēdējo 14 dienu laikā, aicinām ievērot valstī noteikto karantīnu un sabiedrisko transportu neizmantot,” teikts pašvaldības uzņēmuma paziņojumā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, vienlaikus gan nosakot vairākus izņēmumus.

Līdz šim braukšanas maksas atlaides Rīgā tika nodrošināta aptuveni 20 dažādām grupām un lēmums paredz tās atcelt lielākajai daļai, tostarp skolēniem un pensionāriem.

Administrācijas lēmums paredz atcelt pasažieru braukšanas maksas atvieglojumus visiem, kam iepriekš tika piešķirta atlaide, izņemot cilvēkus ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldības policijas darbiniekus, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogus.

Tāpat 100% atlaide pienāksies Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.