Menu
 

Krīzes situācijā nonākušām ģimenēm Olaines novadā mēnesī piešķirs 80 eiro pabalstu katram cilvēkam

  • Autors:  LETA
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Krīzes situācijā nonākušajām ģimenēm Olaines novada pašvaldība ārkārtējās situācijas laikā triju mēnešu periodā ik mēnesi nodrošinās 80 eiro pabalstu katram ģimenes loceklim, lēmusi novada dome.

Par krīzes situāciju šajā gadījumā uzskatāma situācija, kurā ģimene vai persona ārkārtējā situācijā no savas gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība.

Pabalstu piešķirs, piemēram, ja ģimenei saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu - persona ir bezalgas atvaļinājumā, ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts. Tāpat uz pabalstu varēs pretendēt pašnodarbinātas vai uz uzņēmuma līguma vai uz cita veida līguma pamata nodarbinātas personas.

Palīdzību pašvaldība sniegs arī gadījumos, ja ir radušies papildu izdevumi, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no ārvalstīm, un ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildu mājoklim, viesnīcai, transportam.

Tāpat atbalstītas tiks ģimenes, kas atrodas vai ir atradās karantīnā un tām nav iztikas līdzekļu.

Ģimenei vai personai, kura pretendē uz krīzes situācijas pabalstu, jāiesniedz dokumenti Olaines Sociālajam dienestam un jāsniedz informācija, kas apliecina krīzes situācijas esamību, ja nepieciešamie dokumenti un informācija nav pieejami valsts un pašvaldības informācijas sistēmās.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.