Menu
 

Siguldas novada pašvaldība izsniegs pārtikas pakas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kamēr skolēni mācās attālināti, Siguldas novada pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas divas reizes mēnesī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Papildus tam vienu reizi mēnesī pārtikas pakas tiks izsniegtas arī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni apmeklēja gan pašvaldības, gan privāto bērnudārzu, bet tagad paliek mājās drošības apsvērumu dēļ, informēja novada domē.

Pārtikas pakās, kas tiks nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, tiks iekļauti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas un eļļa ēdiena pagatavošanai. To izdale sāksies no 7. aprīļa. Ģimenes, kuras atbilst nosauktajiem kritērijiem aicinātas sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu, kurš tālāk vienosies par paku nodošanu.

Pārtikas paku piedāvājumu iesūtīja vairāki uzņēmēji, no kuriem pašvaldības pārstāvji izvēlējās pilnvērtīgāko, sabalansētāko, kā arī no Latvijas ražotāju produktiem komplektētu piedāvājumu 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku. Tās nodrošinās SIA “Vectēvs” – uzņēmums, kurš patlaban iepirkumu procedūras rezultātā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina Siguldas bērnudārzos.

Kopš šā mācību gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – 28 eiro mēnesī katram bērnam. Šajā krīzes laikā skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm pārtikas pakas tiks nodrošinātas par 40 eiro mēnesī, bet privāto un pašvaldības bērnudārza bērniem, kuri atbilst noteiktajām mērķgrupām, – par 20 eiro mēnesī. Iepriekšminētās pārtikas pakas plānots nodrošināt 969 bērniem no 386 ģimenēm, kopumā tam piešķirot aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Siguldas novada pašvaldības atbildīgie speciālisti pārrunājuši siltas maltītes piegādi skolēnu dzīvesvietās, tomēr paredzamie riski ēdiena apritē un higiēnas nodrošināšana, kā arī distancēšanās noteikumu ievērošana ir pretrunā ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežojošiem pasākumiem. Tāpat pašvaldībai un novada ģimenēm ir bijusi skarba pieredze ar Escherichia coli infekciju 2019. gada rudenī, kas apliecināja, ka pārtikas aprite var būt viens no riskantākajiem posmiem dažādu infekciju izplatībā.

Papildus tam Siguldas novada iedzīvotājiem krīzes situācijā vai īslaicīgu problēmu risināšanā būs iespēja saņemt pašvaldības atbalstu 80 eiro apmērā vienai personai pamatvajadzību nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība uzņēmumiem, kurus vissmagāk ietekmējusi ārkārtējā situācija un Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, par ēku, kurā tiek veikta uzņēmējdarbība, piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atlaides 90% apmērā Siguldas novada uzņēmumiem, kas nodrošina izmitināšanas pakalpojumus, kā arī 50% apmērā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.