Menu
 

Reģionālajai pašvaldības policijai pieaudzis izsaukumu skaits un slodze

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ārkārtējā situācijā Reģionālā pašvaldības policija strādā pastiprinātas slodzes apstākļos, pauda policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Iestāde nodrošina sabiedrisko kārtību Ķekavas, Inčukalna, Ikšķiles un Iecavas novados. Pēdējā laikā izsaukumu skaits ir pieaudzis, taču tas ir saistīts arī ar labākiem laikapstākļiem. 

Iedzīvotāji gan telefoniski, gan elektroniski ziņo par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem, tāpat tiek saņemta informācija par iespējamiem pašizolēšanās pārkāpumiem, un tā tiek nodota Valsts policija. Daudz zvanu ir par bērniem, kas atrodas slēgtajos sporta un rotaļu laukumos.  

Izsaukumu skaits konkrētajā dienā tieši korelē ar laikapstākļiem. Bomiņš stāstīja, ka Pierīgas mežos saulainajās dienās ir tik daudz, ka "jāliek luksofors". Pašlaik iedzīvotāji par pārkāpumiem netiek sodīti, un policisti izskaidro noteiktos ierobežojumus, taču ir "tādi, kas nesaprot", un nākamreiz, visdrīzāk, tiks sodīti.

Lai arī policija strādā pastiprinātas slodzes apstākļos, vajadzības gadījumā policistus no vienas struktūrvienības iespējams pārdislocēt uz citu novadu. Tāpat patruļām pievienojušies tie darbinieki, kas līdz šim nodrošinājuši kārtību izglītības iestādēs, kurās pašlaik nav skolēnu. Piemēram, pastiprināta uzmanība tiek pievērsta dabas parkam "Zilie kalni" Ikšķiles novadā, kur mēdz pulcēties daudz cilvēku.

Bomiņš stāstīja, policijā bijušas aizdomas par darbinieku saslimšanu ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, taču analīžu rezultāti bijuši negatīvi.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.