Menu
 

Zemessardzes 27.kājnieku bataljons kopā ar Valsts policiju Saulkrastos trenē patrulēšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien un svētdien, 4. un 5. aprīlī, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljona zemessargi kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policistiem trenē kopēju patrulēšanu Saulkrastos, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatavi sniegt atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Informācijas daļā pavēstīja, ka mācību laikā zemessargi un Valsts policijas pārstāvji trenē savstarpējās sadarbības procedūras, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatavi kopēju patruļu veikšanai, ierobežojot cilvēku pulcēšanos atbilstoši ārkārtējās situācijas laikā noteiktajam.

Sestdien un svētdien mācību laikā Saulkrastu novadā redzamas zemessargu un policistu kopējās patruļas, kas neierobežo iedzīvotāju un autotransporta kustību. Zemessargi pārvietojas ar 6x6 bezceļa transportlīdzekļiem. Zemessardze aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, zemessargus un karavīrus formas tērpos.

“Šobrīd ir svarīgi visām valsts institūcijām sadarboties, lai maksimāli ierobežotu vīrusa izplatīšanos. Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes gatavības pārbaudes sadarbībai ar valsts un pašvaldības institūcijām notikušas vairākkārt, sniedzot pārliecību, ka mūsu zemessargi ir gatavi un nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā,” pauž Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Saulkrastu novads ietilpst Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljona atbildības teritorijā, līdzās Amatas, Cēsu, Inčukalna, Jaunpiebalgas, Vecpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Limbažu, Krimuldas, Siguldas, Sējas un daļai Salacgrīvas novada. Bataljona komandieris ir pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis.

Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai vai zvanot uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.