Menu
 

Carnikavas dome ārkārtējās situācijas laikā piešķirs vecākiem pabalstu bērnu ēdināšanai

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Carnikavas novada dome valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā piešķirs vecākiem pabalstu bērnu ēdināšanai, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Pabalstu varēs saņemt par Carnikavas novadā deklarētajiem bērniem, kas apgūst pamatizglītību posmā no 1. līdz 9.klasei jebkurā mācību iestādē, kā arī par novadā deklarētajiem daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri ārkārtējā situācijā neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi.

Pirmsskolas izglītības līmenī daudzbērnu ģimene par katru darba dienu un katru bērnu, ja bērns ārkārtējās situācijas laikā neapmeklē bērnudārzu, varēs saņemt pabalstu ēdināšanai 2,45 eiro apmērā dienā. Pamatizglītības posmā vecāki varēs saņemt 1,42 eiro par 1.–4.klases skolēniem un 1,51 eiro par 5.–9.klases skolēniem.

Pašvaldība uzsver, ka pirmsskolas izglītības posmā pabalstu var saņemt tikai daudzbērnu ģimeņu bērnu vecāki. Trūcīgo, maznodrošināto un daudzbērnu ģimeņu bērniem ir iespēja saņemt bezmaksas zupas virtuves pakalpojumus, līdz ar ko daudzbērnu ģimenēm būs jāizvēlas starp ēdināšanas pabalsta saņemšanu vai arī zupas virtuves pakalpojumu.

Pabalstu plānots piešķirt, sākot rēķināt no 23.marta līdz brīdim, kad tiek atcelts ārkārtas stāvoklis. Lai saņemtu pabalstu, vecākiem obligāti jāvēršas Carnikavas novada domē ar iesniegumu, kurā jānorāda bērna personas dati, vecāka personas dati un bankas konta numurs, uz kuru pārskaitīt pabalstu.

Iesniegumu var iesniegt vairākos veidos: ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu var sūtīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kā arī to var iesniegt, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla www.latvija.lv pakalpojumu "Iesniegums iestādei". Tāpat iesniegumu papīra formātā var sūtīt pa pastu uz Carnikavas novada domes sociālo dienestu, kā arī var izmantot pie domes ēkas speciāli dokumentu iesniegšanai Covid-19 krīzes laikā izvietoto pastkastīti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.