Menu
 

Ķekavas novadā pirmo reizi notiks vides akcija "Augam tīri"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Lai pavasarī iedzīvotāji varētu ērtāk sakopt savu īpašumu, Eko dienu ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” pirmo reizi rīko vides akciju “Augam tīri”. Tās laikā no iedzīvotāja pieteiktās mājas adreses bez maksas tiks izvesti lielgabarīta atkritumi, nolietotās elektropreces, bioloģiski noārdāmie atkritumi un vieglo automašīnu riepas. Šis pakalpojums jāpiesaka līdz 25. aprīlim.

Akcijā var piedalīties tikai tie privātmājas īpašnieki vai daudzdzīvokļu māju apsaimniekotāji, kuriem ir noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līgums, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Vides akcijā “Augam tīri” Ķekavas novada iedzīvotāji var piedalīties, piesakot šo pakalpojumu līdz 25.aprīlim. Privātmāju īpašniekiem ir jāzvana uz pašvaldības infotālruni 8488 vai jāaizpilda e-anketa pašvaldības tīmekļvietnē. Savukārt daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem ir jāsazinās ar savu apsaimniekotāju – SIA “Baložu komunālā saimniecība” pa tālr. 27734604 (Baloži) vai SIA “Ķekavas nami” pa tālr. 27747993 (Ķekava), 29511352 (Daugmale), 29417543 (Valdlauči un Rāmava).

Kad pakalpojums ir pieteikts, 8.maijā izvedamie atkritumi ir novieto pie savas mājas esošiem sadzīves atkritumu konteineriem tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu, un līdz izvešanai jāuzrauga kārtība un tīrība, skaidro V.Vītoliņa.

Bet 9.vai 10.maijā “Clean R” izvedīs tikai iepriekš pieteiktos atkritumus. Pašvaldības pārstāve aicina ņemt vērā, ka dažādu veidu atkritumi tiks apsaimniekoti ar dažādiem transportiem, proti, katru atkrituma veidu var izvest citos laikos. Piemēram, sākumā tiek izvesti lielgabarīta atkritumi, bet dažu stundu vai nākamajā akcijas dienā – citas frakcijas atkritumi (riepas, bioloģiskie atkritumi, elektrotehnika).

Vides akcijas laikā bez maksas izvedīs:

  • lielgabarīta atkritumus (liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas u. tml.);
  • nolietotās elektropreces (ledusskapjus, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatorus, putekļu sūcējus, fēnus, gludekļus, kafijas automātus, tosterus, datorus, monitorus, printerus, televizorus, radioaparātus, urbjmašīnas, mobilos tālruņus un citas iekārtas. Nododot šos priekšmetus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī paveic labu darbu – saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas ir videi kaitīgie atkritumi, kurus nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros);
  • bioloģiski noārdāmos atkritumus no privātmājas (maisos ievietotas lapas, augi, ziedi, nopļauta zāle, koku lapas, nelieli zariņi diametrā līdz 5cm. Nedrīkst būt ar zemi un akmeņiem);
  • vieglo automašīnu riepas no privātmājas (ne vairāk kā četras nolietotas vieglās automašīnas riepas. Netiks pieņemtas riepas no industriālās, celtniecības tehnikas un traktortehnikas, kā arī riepas ar diskiem);
  • vieglo automašīnu riepas no daudzdzīvokļu mājas (ne vairāk kā četras nolietotas automašīnas riepas no viena dzīvokļa. Netiks pieņemtas riepas no industriālās, celtniecības tehnikas un traktortehnikas, kā arī riepas ar diskiem).

Šīs vides akcijas laikā netiks izvesti sadzīves atkritumi un būvgruži, norāda V.Vītoliņa. Ja nepieciešams izvest sadzīves atkritumus – jānoslēdz līgums; ja būvgružus vai bīstamos atkritumus (vairāk nekā četras riepas, šīferi, dažādas eļļas u.c.) – nepieciešams sazināties ar “Clean R” Klientu centru pa tālr. 67111001 vai rakstīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., piesakot maksas pakalpojumu.

Paralēli Eko dienu akcijai “Augam tīri” Ķekavas novada iedzīvotājiem ir iespēja no 15.aprīļa līdz 15.maijam izmantot arī šķiroto atkritumu savākšanas laukuma “Gurnicas” Ķekavā īpašos pakalpojumus – bez maksas nodot vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus:

  • gada laikā viena privātpersona šķiroto atkritumu laukumā drīkst nodot četras nolietotas riepas no vieglās automašīnas. Netiek pieņemtas riepas no industriālās, celtniecības tehnikas un traktortehnikas, kā arī riepas ar diskiem;
  • bioloģiski noārdāmie atkritumi ir augi, ziedi, nopļauta zāle, koku lapas, zariņi (diametrā līdz 5 cm). Tie nedrīkst būt ar zemi un akmeņiem.

Laukuma darba laiks: otrdienās plkst. 9.00–13.00, trešdienās plkst. 15.00–19.00, ceturtdienās plkst. 9.00–13.00, piektdienās plkst. 13.00–17.00, sestdienās plkst. 11.00–15.00. Svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena, vēsta pašvaldības pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.