Menu
 

Ķekavas novada bērni no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu, ģimenēm saņem pirmās pārtikas pakas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija, infografika - Ķekavas novada pašvaldība Ilustrācija, infografika - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests trešdien izsniedz pirmās pārtikas pakas 284 bērniem no novada daudzbērnu, trūcīgās un maznodrošinātās ģimenēm, informēja novada domē.

Kā stāsta Sociālā dienesta vadītāja Agnese Mence- Katkeviča, šobrīd ir sarūpētas 284 pārtikas pakas, kuras šodien saņems 113 bērni no Baložu pilsētas, 135 bērni no Ķekavas pagasta un 36 bērni no Daugmales pagasta. Bet piektdien, 17. aprīlī,  vairāk kā 70 pārtikas paku izsniegšana turpināsies nākamajām ģimenēm.

Pēc Ķekavas novada pašvaldības pasūtījuma šo pārtikas paku saturu īpaši izstrādāja pārtikas tehnologs.  Pārtikas paka ir paredzēta vienam bērnam aprīļa mēnesim (divdesmit darba dienas), un tajā ir ietverti produkti, kas atbilstu bērnu vajadzībām un būtu ar ilgāku realizācijas termiņu, proti,  vārīta desa un cīsiņi, sviests, siers, olas, makaroni, auzu pārslas, kukurūzas pārslas, milti, cukurs, āboli un burkāni.  Lai iepriecinātu bērnus, katrai pārtikas pakai ir pievienota gaumīga informācija par pārtikas saturu, labas apetītes vēlējums un īpaši radīti krāsojamie zīmējumi ar Ķekavas novada atpazīstamākajām vietām.

Pārtikas pakas tiks izsniegtas pašvaldības pārvaldēs – Ķekavā, Baložos un Daugmalē. Lai mazinātu pulcēšanās risku, Sociālais dienests ir noteicis katrai ģimenei savu laiku pārtikas pakas saņemšanai.

Jāatgādina, ka Ķekavas novada pašvaldība līdz ārkārtējās situācijas beigām nodrošina brīvpusdienas pārtikas paku veidā visiem novadā deklarētajiem 1.-9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. Tāpat pašvaldība atbalsta ar brīvpusdienām arī tos skolēnus, kuri nenāk no trūcīgas, maznodrošinātas un daudzbērnu ģimenes, bet viņa ģimene atrodas krīzes situācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.