Menu
 

Inčukalna novada pašvaldība izsniedz brīvpusdienu pārtikas pakas 1.-9. klašu skolēniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Inčukalna novada pašvaldība Foto - Inčukalna novada pašvaldība

Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtas situāciju un attālināto mācību procesu, Inčukalna novada pašvaldība no 7. aprīļa nodrošinājusi pārtikas paku piegādi maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri mācās no 1. līdz 9. klasei Inčukalna pamatskolā, Vangažu vidusskolā vai citur ārpus novada, bet ir deklarēti Inčukalna novadā.

Pēc novada pašvaldības informācijas, pirmajā posmā ar Inčukalna novada Sociālā dienesta, Inčukalna pamatskolas un Vangažu vidusskolas starpniecību tika izdalītas 246 pārtikas pakas. Kopējā izdalīto pārtikas paku vērtība ir 6986,00 eiro.

“Pašvaldības atbildīgie speciālisti izsvēra vairāku iedzīvotāju izteikto priekšlikumu par silto maltīšu piegādi skolēnu dzīvesvietā. Tomēr, ņemot vērā nepieciešamību stingri ievērot noteiktās distancēšanās normas un pārtikas sanitārās normas, tika nolemts šo procesu nodrošināt ar pārtikas paku palīdzību, izteikusies Inčukalna novada Sociālā dienesta vadītāja Zinaīda Gofmane. “Runājot par pārtikas pakas saturu, tas, protams, var mainīties un to noteiks Inčukalna novada Sociālais dienests, iespēju robežās pamatojoties uz ģimeņu vajadzībām un dietologu ieteikumiem.”

Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko uzsver, ka paralēli pirmajam pārtikas paku izdales posmam, kurā tās tika piešķirtas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm, Inčukalna novada pašvaldība ir radusi iespēju ievērojami paplašināt pārtikas paku saņēmēju loku:

“Turpmāk pārtikas pakas varēs saņemt visi Inčukalna novadā deklarētie skolēni, kuri mācās no 1. līdz 9. klasei neatkarīgi no izglītības iestādes atrašanās vietas. Sagatavoto priekšlikumu 15. aprīļa domes sēdē atbalstīja deputātu vairākums, līdz ar to pārtikas pakas skolēniem ir plānots izdalīt laika posmā no 21. līdz 23. aprīlim. Minētajā laika posmā skolēniem tiks izdalītas 555 brīvpusdienu pārtikas pakas par kopējo vērtību 8325 eiro.”

Pašvaldība atgādina, ka iedzīvotājiem ir iespēja uzzināt visu aktuālo informāciju par Inčukalna novada domes un Inčukalna novada Sociālā dienesta sniegtajiem pakalpojumiem un atbalstu izsludinātās ārkārtas situācijas laikā pašvaldības tīmekļvietnē, kā arī Sociālā dienesta tīmekļvietnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.