Menu
 

Jūrmalas pašvaldība krīzē nonākušajiem iedzīvotājiem plāno piešķirt pabalstu 153 eiro apmērā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Krīzes situācijā nonākušajiem iedzīvotājiem Jūrmalas pašvaldība plāno piešķirt krīzes pabalstu 153 eiro apmērā katram ģimenes loceklim, lēma deputāti Jūrmalas pilsētas domes Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejā. Lēmums vēl jāapstiprina domes sēdē, kas notiks 23.aprīlī.

Pabalstam varēs pieteikties iedzīvotāji, kuri ārkārtējās situācijas laikā nonākuši krīzes situācijā un nevar nodrošināt savas pamatvajadzības, jo zaudējuši savu ienākumu avotu. Lai pieteiktos pabalstam, iedzīvotājiem jāvēršas Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldē, kur jāiesniedz argumentēts iesniegums,  materiālo stāvokli apliecinoši dokumenti, un dokumenti, kas apliecina krīzes situācijas faktu saistībā ar Covid-19 izplatību.

Kā precizē Jūrmalas pilsētas pašvaldībā, izvērtējot situāciju, pabalstu 153 eiro apmērā katram ģimenes loceklim varēs piešķirt valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā un vienu mēnesi pēc tās beigām.

 Ārkārtas situācijas laikā pašvaldība jau nodrošina atbalstu jūrmalniekiem, prioritāri sniedzot palīdzību trūcīgiem, maznodrošinātiem, krīzes situācijā nonākušiem vai saslimšanas riska grupā esošiem iedzīvotājiem.

 Visiem bērniem trūcīgās un maznodrošinātās ģimenēs Jūrmalas pašvaldība piegādā siltu ēdienu, un ēdiena piegādi šīm ģimenēm nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām. Šādu atbalstu patlaban saņem 56 ģimenes, kurās kopumā ir vairāk nekā 120 bērnu.

 Vairāk nekā 300 daudzbērnu ģimenēm pašvaldība piegādā pārtikas pakas 50 eiro vērtībā. Tāpat iedzīvotāji, kuriem ir piešķirts pašvaldības aprūpes mājās pakalpojums (kopumā 94 personas), tiek nodrošināti ar pārtikas pakām 35 eiro vērtībā reizi nedēļā.

 Atbalsta saņemšanai var pieteikties arī tie Jūrmalas iedzīvotāji, kuriem ir laboratoriski apstiprināta Covid-19 saslimšana vai tie, kuri atrodas pašizolācijā, ja nav līdzekļu pārtikas iegādei un nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no tuviniekiem. Atbalsts tiek sniegts arī iedzīvotājiem no Covid-19 infekcijas riska grupas, kam nav līdzekļu pārtikas iegādei un nav iespējas saņemt atbalstu pārtikas piegādē no tuviniekiem.

Kopš ārkārtas situācijas sākuma iedzīvotāju atbalstam Jūrmalas pilsētas pašvaldība piešķīrusi aptuveni 100 000 eiro pašvaldības budžeta līdzekļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.