Menu
 

Rīgas plānošanas reģions par 90% samazina nodevu taksometra pakalpojuma sniedzējiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Rīgas plānošanas reģiona attālinātajā Attīstības padomes sēdē piektdien nolemts par 90% samazināt nodevas apmēru taksometru pakalpojumu sniedzējiem reģionā, tādā veidā solidarizējoties ar pārvadātāju nozari ārkārtējās situācijas apstākļos.

Lēmums paredz piemērot 90% atlaidi maksai par licences kartītes izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem un speciālās licences kartītes izsniegšanu, kas nepieciešama pārvadājumu veikšanai Rīgas starptautiskajā lidostā. Noteiktā atlaide tiek piemērota maksai par licences kartītēm un speciālajām licences kartītēm, kuras tiks izsniegtas uz 2020.gada maija, jūnija un jūlija mēnesi.

Atvieglojumi attiecas tikai uz Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībām, izņemot Rīgu un Jūrmalu, kur saskaņā ar LR normatīvajiem aktiem licencēšanu veic pašas pašvaldības.

“Šis ir sarežģīts laiks, kad iespēju robežās katrai iestādei ir jāsniedz atbalsts. Reģiona pārziņā ir taksometru licencēšana reģiona 28 pašvaldībās, izņemot Rīgu un Jūrmalu. Samazinot maksu par licences kartīšu un speciālo licences kartīšu pārvadājumiem lidostā izsniegšanu, mēs speram soli pretī taksometru pārvadātāju nozarei,” lēmumu skaidroja Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Viņa piebildusi, ka visi reģiona Attīstības padomes locekļi, kas pārstāv reģiona pašvaldības, atbalstīja šo lēmumu.

Licences kartītes un speciālās licences kartītes tiek izsniegtas pārvadātāja katrai automašīnai. Nodeva par licences kartīti ir 6 eiro par automašīnu, bet par speciālo licences kartīti pakalpojuma sniegšanai Rīgas starptautiskajā lidostā – 12 eiro par automašīnu. Pērn katru mēnesi tika izsniegtas 1000-1200 licences kartītes, savukārt speciālās kartītes pārvadājumiem Lidostā šī gada pirmajos mēnešos tika izsniegtas vidēji 100-130 kartītes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.