Menu
 

Skatē "Gada labākā būve Latvijā 2019" atzinību izpelnījušies deviņi objekti Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā. Foto - publicitātes Sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā. Foto - publicitātes

Piektdien kļuvuši zināmi skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" laureāti. Par Lielās balvas ieguvēju – 2019. gada izcilāko būvi – atzīta kultūrtelpa “Hanzas perons”, noliktavas pārbūve par ēku plašizklaides pasākumiem Hanzas ielā 16A Rīgā. Astoņās nominācijās atzinību izpelnījušies arī deviņi objekti Pierīgā.

Nominācijā “Ainava” pirmo un otro vietu ieguvuši divi objekti Salaspils novadā – sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā, kā arī Salaspils 2. vidusskolas teritorijas labiekārtojuma rekonstrukcija ar rotaļu un sporta laukumiem.

Nominācijā “Publiskā jaunbūve – ražošanas ēka” pirmo vietu ieguvušas biroja ēkas ar noliktavām un slēgts rezervuārs Babītē.

Otrā vieta piešķirta Ādažu sākumskolai nominācijā “Publiskā jaunbūve” un Mārupes pamatskolas piebūvei un sporta laukumam nominācijā “BIM objekts”, bet trešā vieta – “Business Garden Rīga” Mārupē nominācijā “Publiskā jaunbūve”.

Atzinību izpelnījies Olaines vēstures un mākslas muzejs nominācijā “Pārbūve” un gājēju tilts pāri Vecgaujai Carnikavā nominācijā “Inženierbūve”, bet īpašu uzslavu par koka pielietojumu koka būvē – veikals “Elvi” Raganā.

Skati “Gada labākā būve Latvijā” 22. reizi rīko Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 16 nozares biedrībām, valsts iestādēm, augstskolām, pašvaldībām. Žūrija, kuras sastāvā bija 50 eksperti, skates laikā apmeklēja vairāk nekā 80 objektu, 41 būve tika prezentēta finālā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.