Menu
 

Ķekavas novadā pārtikas pakas aprīlī būs saņēmuši gandrīz 500 bērni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

22.aprīlī Ķekavas novada Sociālais dienests izsniegs pārtikas pakas vēl 116 bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, līdz ar to pašvaldības atbalstu – brīvpusdienas pārtikas paku veidā – aprīlī kopumā būs saņēmuši 486 novada bērni.

Saņemot ģimeņu pieteikumus pēc pārtikas pakām, Ķekavas novada Sociālais dienests aprīlī būs veicis trīs pārtikas paku izsniegšanas reizes. Pirmās pārtikas pakas tika izsniegtas 15.aprīlī un 17.aprīlī. Nākamās pārtikas pakas, kas domāta maijam, ģimenes varēs saņemt, sākot ar 7.maiju, bet par konkrētu laiku tās tiks informētas, vēsta Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Brīvpusdienas pārtikas paku veidā Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās līdz ārkārtējās situācijas beigām visiem novadā deklarētajiem 1.–9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm (neatkarīgi no tā, vai bērns mācās novada skolā vai citviet), lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem, kas sakarā ar Covid 19 izplatību valstī nonākušas krīzes situācijā.

Pēc Ķekavas novada pašvaldības pasūtījuma šo pārtikas paku saturu īpaši izstrādāja pārtikas tehnologs. Pārtikas paka ir paredzēta vienam bērnam aprīlim (divdesmit darba dienas), un tajā ir ietverti produkti, kas atbilstu bērnu vajadzībām un būtu ar ilgāku realizācijas termiņu, proti, vārīta desa un cīsiņi, sviests, siers, olas, makaroni, auzu pārslas, kukurūzas pārslas, milti, cukurs, āboli un burkāni. Lai iepriecinātu bērnus, katrai pārtikas pakai ir pievienota gaumīga informācija par pārtikas saturu, labas apetītes vēlējums un īpaši radīti krāsojamie zīmējumi ar Ķekavas novada atpazīstamākajām vietām, stāsta V.Vītoliņa.

Izsniedzot pārtikas pakas, Sociālais dienests aicināja ģimenes arī sniegt savu vērtējumu un ieteikumus par pārtikas saturu. Pēc Sociālā dienesta saņemtās informācijas, ģimenes ir izteikušas atzinīgus vārdus. Tāpat Sociālais dienests ņems vērā ģimeņu ieteikumus un nākamajās pārtikas pakās miltus aizvietos ar griķiem vai rīsiem, kā arī iespēju robežās papildinās ar plašāku dārzeņu klāstu un dažāda veida sausmaizītēm.

Pārtikas pakas tiks izsniegtas pašvaldības pārvaldēs – Ķekavā, Baložos un Daugmalē. Lai mazinātu pulcēšanās risku, Sociālais dienests ir noteicis katrai ģimenei savu laiku pārtikas pakas saņemšanai, norāda pašvaldības pārstāve.

V.Vītoliņa atgādina, ka Ķekavas novada pašvaldība līdz ārkārtējās situācijas beigām nodrošina brīvpusdienas pārtikas paku veidā visiem novadā deklarētajiem 1.–9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. Pašvaldība aicina bērnu vecākus pieteikties, iesniedzot iesniegumu Ķekavas novada Sociālajā dienestā. To var izdarīt, izvēloties vienu no sev ērtākajiem veidiem: elektroniski, sūtot informāciju ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., vai portālā www.latvija.lv, vai arī sūtīt pa pastu vai ievietot slēdzamās pastkastītēs pie Sociālā dienesta (Ķekavā Gaismas ielā 19, k. 8.; Daugmalē "Adatiņās"; Baložos Uzvaras prospektā 1a). Neskaidrību gadījumā var sazināties ar Sociālo dienestu: rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 27876091 (Baložos), 29351095 (Daugmalē), 67935977 (Ķekavā).

Tāpat Ķekavas novada pašvaldība atbalsta ar brīvpusdienām arī tos skolēnus, kuri nenāk no trūcīgas, maznodrošinātas un daudzbērnu ģimenes, bet viņa ģimene atrodas krīzes situācijā. Arī tādā gadījumā bērna pārstāvim ir jāvēršas Sociālajā dienestā, skaidro V.Vītoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.