Menu
 

Komisija lemj Ventspili un Jelgavu tomēr neapvienot ar blakus esošo novadu; Ulbrokas novadu pārdēvē par Ropažu novadu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisija šodien lēma Ventspili neapvienot ar Ventspils novadu un Jelgavu neapvienot ar Jelgavas novadu.

Komisijas lēmums paredz, ka veicot ATR, Ventspils, Ventspils novads, Jelgava un Jelgavas novads katra būs atsevišķa pašvaldība.

Savukārt sākotnējais piedāvājums bija paredzējis veidot Ventspils novadu, tajā iekļaujot arī Ventspili, un veidot Jelgavas novadu, tajā iekļaujot arī Jelgavu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP), diskusijās secināts, ka Jelgava un Ventspils jāsaglabā kā atsevišķas administratīvās teritorijas, vienlaikus nosakot stingrus sadarbības mehānismus attiecīgi vai nu ar Ventspils novadu vai jaunveidojamo Jelgavas novadu.

Līdz ar to pašlaik paredzēta 42 pašvaldību veidošanu pēc ATR veikšanas esošo 119 pašvaldību vietā.

Komisija šodien atbalstīja arī vairākus citus ar ATR saistītus jautājumus. Deputāti akceptēja Valsts prezidenta Egila Levita priekšlikumu, kas paredz valdībai līdz 31.decembrim iesniegt Saeimā likumprojektu par vietējo kopienu tiesībām ievēlēt savus pārstāvjus ar kompetenci vietējās nozīmes jautājumos.

Tāpat komisija atbalstīja Ulbrokas novada pārdēvēšanu par Ropažu novadu.

Pašlaik komisija ir izskatījusi apmēram trešdaļu no likumprojektam galīgajā lasījumā iesniegtajiem priekšlikumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.