Menu
 

Ence pēc Babītes mēra amata zaudēšanas noliks arī deputāta mandātu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien no amata gāztais ilggadējais Babītes novada priekšsēdētājs Andrejs Ence (LRA) nolēmis nolikt arī deputāta mandātu, aģentūrai LETA apstiprināja politiķis.

Pēc viņa vārdiem, "duncis mugurā bijis negaidīts", jo iepriekš no kolēģu puses nekādus pārmetumus par vadības stilu vai citām lietām viņš neesot saņēmis. Pēc viņa teiktā, arī pašvaldības darbinieki esot pārsteigti par šādu iznākumu.

"Visi ir šokā, un tas bija politisks lēmums," sacīja Ence.

Pēc valsts svētkiem viņš plāno rakstīt iesniegumu arī par deputāta mandāta nolikšanu. "Es, protams, varētu tos jaunos, rupji sakot, čakarēt sēdēs, bet esmu tādā vecumā, ka vairs negribu iesaistīties intrigās. Pēc 30 gadiem esmu nolēmis paiet malā, lai jaunie censoņi cīnās," sacīja ilggadējais novada vadītājs.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas rezultātiem, Ences vietu varētu ieņemt bijusī domes deputāte un Babītes vidusskolas pedagoģe Daiga Broka (LRA).

Ence ir dzimis 1957.gada 5.novembrī, attiecīgi nākamā gada novembrī viņš sasniegs pensionēšanās vecumu. Par darbu domē viņš pērn saņēmis 33 923 eiro, un šie bijuši viņa vienīgie ieņēmumi, liecina domnieka valsts amatpersonas deklarācija.

Kā ziņots, 29.aprīlī ar deputātu balsu vairākumu pēc 29 gadus ilga darba amatu zaudēja ilggadējs Babītes novada domes priekšsēdētājs Ence. Vienlaikus amatu zaudēja arī viņa vietnieks Jānis Bērziņš (LRA).

Ences nomaiņu ierosināja viņa partijas biedri, un par jauno priekšsēdētāju ievēlēts Aivars Osītis (LRA). Tikmēr par viņa vietnieci kļuvusi Darja Cvetkova (S).

Kā aģentūrai LETA pastāstīja jaunievēlētais domes priekšsēdētājs, laika gaitā gan viņam, gan citiem deputātiem izveidojies viedoklis, ka novadam ir jāattīstās un jābūt progresīvam, taču Ences vadībā tas neesot bijis iespējams. 

"Šis nebija politisks vai emocionāls lēmums, bet gan pārdomāts. Domāju, ka šis solis pavērs mums iespējas strādāt progresīvāk un modernāk," sacīja Osītis.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.