Menu
 

Bez Ikšķiles novada vadības klātbūtnes sāk pārrunāt jaunā Ogres novada pašvaldības struktūru Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Lai arī Ikšķiles novada vadība uz piedāvājumu neatsaucās, Ķeguma, Lielvārdes un Ogres novada vadība sākusi pārrunāt topošā Ogres novada pašvaldības struktūru, noskaidroja aģentūra LETA.

Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls (Vidzemes partija) aizvadītajā novada domē informēja, ka pašvaldības sākušas strādāt, lai izveidotu jaunu novada struktūru, salāgotu plānošanas dokumentus. Lai arī nav zināms, kāds būs jaunā novada domes deputātu sastāvs, iedzīvotājiem jāzina, kādus pakalpojumus iedzīvotāji varēs saņemt pēc administratīvi teritoriālās reformas beigām, uzsvēra domes priekšsēdētājs. Plānots, ka pašvaldības noslēgs sadarbības līgumu, taču pašlaik nav zināms, kādu finansējumu no vietvarām tas prasīs.

Savukārt Ogres novada pašvaldība informē, ka sadarboties aicināts arī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V), taču viņš uz piedāvājumu neatsaucās. Savukārt Ogres, Ķeguma un Lielvārdes novada vadība jau aizvadījusi divas tikšanās.

Domju priekšsēdētāji vienojās, ka darbam jaunajā novadā jāsāk gatavoties jau laikus un jau tagad ir jāsāk strādāt pie jaunās pašvaldības struktūras un darbības modeļa konceptuālas izveides, lai pēc pašvaldību vēlēšanām, kas paredzētas nākamgad jūnija pirmajā sestdienā, operatīvi varētu sākt strādāt, lieki netērējot laiku neproduktīvām diskusijām.

Panākta arī vienošanās, ka procesa koordinēšana jāuztic valsts pārvaldes lietas un pašvaldības darbu zinošam speciālistam, un pēc Lielvārdes novada domes priekšsēdētājas Santas Ločmeles (LZS) ierosinājuma šie pienākumi uzticēti Jurim Saratovam, kurš pašvaldību vēlēšanās ievēlēts Ikšķiles novada domē kopā ar Trapiņu no "Vienotības" saraksta. Saratovam ir pieredze pašvaldības vadības, izglītības un sociālās jomas vadībā pašvaldībā, kā arī darba pieredze valsts pārvaldes struktūrās.

Domju vadītāji uzsver, ka galvenais ir kvalitatīvu pašvaldības pakalpojumu nodrošināšana, to uzlabošana un paplašināšana visā jaunajā novadā – tā, lai visos novadu veidojošajos pagastos un pilsētās iedzīvotāji justu pozitīvas pārmaiņas, lai saglabātos katras apdzīvotās vietas identitāte. Koordinatora pienākums būs kopā ar pašvaldību speciālistiem izvērtēt esošo situāciju katrā no pašreizējiem novadiem un izstrādāt topošās pašvaldības pārvaldes struktūru un pašvaldības pakalpojumu nodrošināšanas modeli. Notiks arī konsultācijas ar pagastu un pilsētu iedzīvotājiem.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz apvienot Lielvārdes, Ogres, Ikšķiles un Ķeguma novadu, izveidojot Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju. Taču šādam piedāvājumam nepiekrīt ne Ikšķiles novada vadība, ne iedzīvotāji. Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, Ikšķiles novada iedzīvotāji pašvaldību redz drīzāk kā Pierīgas, nevis Ogres pašvaldības daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.