Menu
 

Notiks tiešsaistes sabiedriskā apspriešana par autoceļa Rīga – Ērgļi pārbūvējamo posmu Lielajos Kangaros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Latvijas Valsts ceļi, foto - ekrānšāviņš no youtube.com Video - Latvijas Valsts ceļi, foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Ceturtdien, 7. maijā plkst. 11.00 VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) organizē tiešsaistes sabiedrisko apspriešanu par Ietekmes uz vidi novērtējumu (IVN) autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) pārbūvējamajam posmam Lielajos Kangaros. LVC aicina interesentus piedalīties tiešsaistes sabiedriskajā apspriešanā LVC “Facebook” kontā. Dalībniekiem būs iespēja rakstiski uzdod jautājumus caur FB kontu un tiešsaistē saņemt uz tiem atbildes.

Tiešsaistes sabiedriskās apspriešanas laikā par IVN stāstīs un uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēs IVN izstrādātāja AS “Ceļuprojekts” speciālisti Valdis Felsbergs un Armands Auseklis. Arī pēc tiešsaistes sapulces interesenti varēs uzdot jautājumus IVN izstrādātājiem, līdz 12.maijam rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., un saņemt atbildes vienas darbdienas laikā.

Autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) pārbūves posmā 33,821.-42,935. km ietekmes uz Eiropas nozīmes Natura 2000 tīkla īpaši aizsargājamo dabas teritoriju – dabas liegumu Lielie Kangari – novērtējuma sabiedriskā apspriešana tika uzsākta 2020. gada 24. aprīlī. Ietekmes uz vidi novērtējuma objekts ir autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) pārbūvējamais posms caur dabas liegumu Lielie Kangari Ogres un Ropažu novadā.

Pēc LVC informācijas, ceļa posmā ir paredzēta asfalta seguma izbūve, kā arī ceļa trases korekcijas esošā ceļa profila parametru uzlabošanai. Pārbūves rezultātā tiks uzlabota ceļa kvalitāte, optimizēta transporta kustība un novērsti apstākļi, kas apdraud drošu braukšanu pa autoceļu.

Novērtējums prasīts ar Vides pārraudzības valsts biroja lēmumu (VPVB) Nr.3-n 2011. gada 12. augustā, nosacījumi tam izdoti 2015. gada 5. oktobrī. Ietekmes uz vidi novērtējums četrām rekonstrukcijas alternatīvām pabeigts 2013. gada 22. novembrī ar VPVB atzinumu, ka tām visām ir nepieļaujami būtiska nelabvēlīga ietekme.

2019.gadā ir atkārtoti uzsākts ietekmes uz vidi novērtējums divām jaunām alternatīvām, novēršot iepriekš konstatētos nelabvēlīgās ietekmes faktorus, un patlaban ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums ir sagatavots sabiedriskajai apspriešanai.

Sabiedriskās apspriešanas materiāli ir pieejami šeit.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.