Menu
 

Reģionālā pašvaldības policija mudina iedzīvotājus vērtīgo dārza tehniku novietot drošā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Reģionālā pašvaldības policija (RPP) aicina iedzīvotājus savu vērtīgo dārza tehniku un darba rīkus pēc dārza darba beigšanas novietot drošā un slēdzamā vietā, lai par tiem mazinātu garnadžu interesi un jau laikus pasargātu sevi no zādzības.

RPP priekšnieks Māris Bomiņš atzīst, ka, pēc pieredzes, tieši pavasarī aktualizējas jautājums par zādzībām no privātmājām, jo cilvēki pēc rosīšanās dārzā mēdz atstāt savu dārza tehniku, piemēram, trimmerus un zāles plāvējus u.c., turpat pagalmā, bet šādā situācijā zagļiem daudz vieglāk šo mantu iegūt savā  rīcībā, liecina informācija Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldības policija veic regulāru patrulēšanu pa visu novada teritoriju, tostarp, privātmāju apkaimēs, taču policija aicina talkā arī iedzīvotājus un, ja gadījumā viņi novēro kādus aizdomīgus cilvēkus vai spēkratus, par to ziņot nekavējoties pašvaldībai policijai pa diennakts tālruni 67937102. Tādā veidā pašvaldības policija varētu operatīvi reaģēt un novērst iespējamo pārkāpumu.

M.Bomiņš stāsta, ka, pateicoties iedzīvotāju aktivitātei,  pašvaldības policijā ir pieaudzis saņemto iesniegumu skaits.  Taču šobrīd pašvaldības policija novēro tendenci, ka par iespējamiem pārkāpumiem un citiem jautājumiem, kur nepieciešama operatīva pašvaldības policijas rīcība, lai notvertu pārkāpēju vai novērstu iespējamo noziegumu, iedzīvotāji ziņo, izmantojot sociālo tīklu “Facebook.com” platformu.

Taču šajos gadījumos policijai ir nepieciešams saņemt ļoti ātri informāciju, lai varētu nekavējoties doties uz izsaukuma vietu, tāpēc visoperatīvāk šo informāciju pašvaldības policija var iegūt, ja cilvēks zvana uz operatīvo diennakts tālruni, nevis raksta policijas FB vai iedzīvotāju iekšējās FB grupās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.