Menu
 

Garkalnes, Ropažu un Inčukalna novada pašvaldību vadītāji apspriež jaunā novada nosaukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novada pašvaldība ceturtdien aicināja uz tikšanos Stopiņu, Garkalnes un Inčukalna novada domes priekšsēdētājus un vietniekus, lai klātienē izdiskutētu jautājumu par pašvaldību sadarbību administratīvi teritoriālās norises gaitā un pārrunātu jaunveidojamā novada nosaukuma “Ulbrokas novads” aizstāšanu ar “Ropažu novads”, par ko sniegt pašvaldību viedokli bija lūgusi Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisija.

Uz tikšanos Ropažos ieradās Garkalnes, Inčukalna un Ropažu novadu vadītāji. Kā informēja pasākuma iniciatori, klātesošie apstiprināja, ka vieglāk un konstruktīvāk sarunas veidotos, ja piedalītos visu novadu vadītāji, jo šis ir tikai sadarbības ceļa sākums, taču diemžēl šajā reizē klāt nebija Stopiņu novada domes vadība, argumentējot neierašanos ar aizņemtību un daudziem ārkārtas situācijā jau saplānotiem darbiem. Tomēr tikšanās noritēja konstruktīvi, apmainoties viedokļiem, uzklausot un izprotot visu iesaistīto pašvaldību vadītāju viedokļus.

Pārrunājot jautājumu par novada nosaukuma maiņu, Ropažu novada domes vadība informēja, ka uztur spēkā prasību par Ropažu novada nosaukuma saglabāšanu.

Atsaucoties uz ATR komisijas lūgumu sniegt pašvaldības viedokli par nosaukumu gan Garkalnes, gan Inčukalna novada domes vadība ir aicinājusi savus  deputātus individuāli paust viedokli par novada nosaukumu.

Garkalnes novada domes vadība informēja, ka viennozīmīgs vairākums Garkalnes novada domes deputātu paudis atbalstu Ropažu novada nosaukumam, savukārt Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko vēl nevarēja sniegt informāciju par deputātu paustajiem viedokļiem, jo tie tiks iesniegti un apkopoti tikai piektdien, taču uzsvēra, ka Inčukalna novads ir kategoriski pret līdzšinējās administratīvi teritoriālās reformas norises gaitu, kurā netiek uzklausīti ne pašvaldības, ne iedzīvotāji, kā arī netiek izvērtēti novadu apvienošanas sociālekonomiskie aspekti.

Inčukalna novads iestājas par novada nedalāmību, un arī Garkalnes novadu ATR gaitā gatavojas sadalīt, par ko bažīga ir arī Garkalnes novada domes vadība.

Ņemot vērā tikšanās laikā pārrunāto, Ropažu novada pašvaldība nolēmusi arī savā vārdā aicināt ATR, veidojot jauno Ropažu  novadu, ņemt vērā pašvaldību un tās iedzīvotāju intereses un saglabāt Garkalnes un Inčukalna novadu nedalāmību.

Plānots, ka 8.maija rītā Vēstures izpētes un rekonstrukcijas klubs “Rodenpoys” dalībnieki, tērpti viduslaiku 14.gadsimta autentiskajos tērpos, Saeimas ATR komisijai iesniegs Ropažu novada pašvaldības viedokli par jaunveidojamā nosaukuma saglabāšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.