Menu
 

Salaspils pievienojas iniciatīvai "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Līvānu un Salaspils novada pašvaldība pievienojušās bezatkritumu pilsētas iniciatīvai "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem". Sadarbībā ar biedrību "Zaļā brīvība" abas pašvaldības apņemas aktualizēt bezatkritumu dzīvesveidu un izglītot pilsētas iedzīvotājus un uzņēmējus, lai nākotnē ne vien uzlabotu apkārtējo vidi un samazinātu radīto atkritumu daudzumu, bet arī veicinātu ekoloģisko domāšanu gan sabiedrībā, gan pašvaldības institūcijās.

Pašvaldības šīs iniciatīvas ietvaros apņēmušās samazināt resursu patēriņu, atkārtoti izmantot dažādus produktus un izejvielas, kā arī šķirot pārstrādei noderīgos izejmateriālus vai lietot tos citos veidos. Ir paredzēta sadarbība starp pašvaldību, uzņēmējiem, nevalstiskajām organizācijām, kā arī citām institūcijām un iedzīvotāju iniciatīvām, informē iniciatīvas "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem" pārstāve Dārta Katrīne Salna.

Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Anspaks izceļ, ka līdz ar iesaistīšanos "Tīri. Labi" pašvaldība jau izvirzījusi vairākas apņemšanās: "Pirmā lieta, ko darīsim, lai mūsu pilsēta kļūtu tīrāka un skaistāka, – ieguldīsim infrastruktūras attīstībā, lai padarītu atkritumu apsaimniekošanu ērtāku, efektīvāku un patīkamāku pašiem iedzīvotājiem. Tāpat vēlamies izglītot sabiedrību par to, kā ērtāk, ekonomiskāk un efektīvāk rīkoties ar saviem saražotajiem atkritumiem. Visbeidzot, kā pilsēta un novads vēlamies virzīties uz vienu mērķi – samazināt saražoto atkritumu daudzumu."

Kā vēsta D.K.Salna, iniciatīva "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem" tika uzsākta, lai veicinātu bezatkrituma dzīvesveidu Latvijā, izglītojot par to sabiedrību un iesaistot pārmaiņu procesā arī pašvaldības. Pirmo bezatkritumu pilotprojektu aizsāka Cēsu novada pašvaldība. 2020.gadā iniciatīvai pievienojās Līvāni un Salaspils. Iniciatīvas aktivitātēm var sekot līdzi sociālajā tīklā "Facebook".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.