Menu
 

Par 40 000 eiro Baložos un Daugmalē izbūvēs apgaismojumu gājēju pārējām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Turpinot  darbu pie apgaismojuma izbūves divām gājēju pārejām Baložos un gājēju pārejas pārbūves Daugmalē, Ķekavas novada pašvaldība slēgs sadarbības līgumu ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”, lai varētu spert nākamos soļus un šogad uzsāktu būvdarbus. Gājēju pārejas apgaismojuma izveidei Baložos un gājēju pārejas pārbūvei Daugmalei Ķekavas novada pašvaldība šogad budžetā ir atvelējusi  kopumā  apmēram 40 000 eiro.

Kā informē pašvaldība, uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus pašvaldības budžeta domnīcās un elektroniski iesniegtajās idejās, pašvaldība strādā pie gājēju pāreju apgaismojuma izbūves Baložos, Rīgas ielā 4 un 14, kas atrodas uz  valsts vietējā autoceļa V3 Rāmava – Baloži.  

Savukārt otrs plānotais darbs ir pārbūvēt esošo gājēju pāreju Daugmalē valsts autoceļa P85 Rīgas HES – Jaunjelgava un Ciemata ceļa, Kompleksa ceļa krustojumā, līdz ar to nodrošinot gan vides pieejamību, gan speciālo gājēju pāreju apgaismojumu. Pārbūves darbu ietvaros tiks izbūvēta arī  jauna ietve no gājēju pārejas līdz autobusu pieturai un Ciemata ceļam, kā arī autobusa pieturai tiks uzstādīta nojume.

Ķekavas novada pašvaldība abos gadījumos ir saņēmusi tehniskos noteikumus no “Latvijas Valsts ceļiem”, kas paredz arī  nepieciešamību noslēgts sadarbības līgumu par gājēju pārejas izbūvi un uzturēšanu, kā arī ceļa zemes nodalījuma joslas bezatlīdzības lietošanu.

Gājēju un satiksmes drošības uzlabošana, kā arī ceļu un ielu apgaismojuma sakārtošana  ir viena no Ķekavas novada pašvaldības darbības prioritātēm, tāpēc pēdējos gados it īpaši tiek pievērsta uzmanība ielu un gājēju pāreju apgaismojumam – gan apgaismojuma modernizācijai uz LED lampām, gan jauna apgaismojuma izbūvei. Piemēram, pašvaldība izbūvējusi LED  apgaismojumu gājēju pārejai Krustkalnos uz autoceļa A7 pie RIMI A7 un  Zālītes ielā – posmā no Mežmalas ielas līdz Kartupeļu ielai. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.