Menu
 

Siguldā pie Sateseles pilskalna nozāģētas bīstamas egles Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – aculiecinieks un no Siguldas novada pašvaldības arhīva Foto – aculiecinieks un no Siguldas novada pašvaldības arhīva

“Rīgas Apriņķa Avīzes” redakcija saņēma jautājumu no lasītāja Siguldā, kurš interesējas, kāpēc iepretim Sateseles pilskalnam nocirstas egles: “Bieži dodos pastaigā uz Sateseles pilskalnu. Iepretim pilskalnam, Pēteralas ielā, paralēli ietvei un veloceliņam ir vecu egļu rinda. Daļa no tām nocirstas. Kādēļ?”

Atbild Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane:

“Jau pērn septembrī Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti kokus apsekoja un konstatēja, ka kukaiņu invāzijas dēļ tie ir bojāti un kļuvuši bīstami. Vairākas egles šajā alejā tika nozāģētas februārī.

Izvērtējot koku stāvokli, pārējās egles tika atstātas, jo kukaiņu invāzija tās bija skārusi tikai daļēji. Tomēr pēc nesenās vētras, kas pāri ceļam pie viesu nama “Līvkalni” nogāza vienu no eglēm, radot milzīgu bīstamību, pastiprināti tiek novēroti arī pārējie koki.

Ja kukaiņu invāzija turpināsies, pašvaldība būs spiesta nozāģēt visas šīs alejas egles. Pēc celmu izņemšanas teritorija tiks labiekārtota. Papildus tam svarīgi piebilst, ka esam videi draudzīga pašvaldība, tādēļ koku atjaunošana un stādīšana notiek regulāri dižstādiem piemērotās vietās, lai tie būtu dzīvotspējīgi pilsētā arī pēc daudziem gadiem, kad izaugs lieli.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.