Menu
 

LPS pēc Ikšķiles uzvaras ST aicina pārvērtēt administratīvi teritoriālās reformas kvalitāti

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) vēlētos, lai pēc Ikšķiles uzvaras Satversmes tiesā (ST) tiktu pārvērtēta pašlaik Saeimā skatītās administratīvi teritoriālās reformas kvalitāte, šorīt LTV "Rīta panorāmā" atzina LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Satversmes tiesa par neatbilstošu Satversmei atzinusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) rīkojumu par iedzīvotāju aptaujas par administratīvi teritoriālo reformu nolikuma apturēšanu. Šī lieta bija ierosināta pēc Ikšķiles novada domes pieteikuma.

Kaminska skatījumā, pēc šī ST sprieduma nav sekojis izvērtējums no Saeimas un ministra puses, ko darīt tālāk un kādus secinājumus izdarīt. Viņa skatījumā, ja eksperti atzīst, ka Latvijā samazinās vietējā demokrātija, tie ir satraucoši signāli, kas politiķiem noteikti būtu jāvērtē.

LPS vadītājs sacīja, ka pašvaldības sagaida kvalitatīvu reformu, bet šobrīd tāda esot traucēta. Viņš domā, ka ST spriedums ir signāls tam, ka ir iespējami pārkāpumi arī pašā reformā, tātad tā būtu jāpārvērtē.

Lielākās LPS iebildes joprojām saistītas ar to, ka administratīvi teritoriālās reformas izstrādē neesot uzklausītas pašvaldības - tās ir pieņēmušas savas nostājas par reformu, bet neviens ar pašvaldību viedokļiem un argumentiem neesot centies reāli iepazīties.

Kaminskis arī uzskata, ka nav normāli, ja galvaspilsēta Rīga tik ilgi ir bez vēlētas varas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.