Menu
 

Jūrmalā līdz gada beigām atcels ielu tirdzniecības nodevu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs

Jūrmalas pilsētas dome līdz gada beigām āra kafejnīcas un ielu tirgotājus atbrīvos no pašvaldības nodevas par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, ceturtdien domes sēdē lēmusi Jūrmalas pilsētas dome.

Uzņēmējiem Jūrmalā periodā no 2020.gada 12.marta līdz 31.decembrim nebūs jāmaksā nodeva par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās. Jau samaksātās nodevas par laika periodu no 12.marta uzņēmējiem pašvaldība atmaksās. Lai saņemtu nodevas atmaksu, uzņēmējam jāiesniedz iesniegums Jūrmalas pilsētas domē.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šobrīd noformēta 31 atļauja 21 komersantam. 2019.gadā Jūrmalā kopumā tika izsniegtas ap 220 ielu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļaujas.

Domes sēdē arī lemts paplašināt to komersantu loku, kuri varēs pieteikties nomas maksas atvieglojumiem. Komersanti, kuri nomā tirdzniecības vietas no pašvaldības Jomas ielā, Dzintaru mežaparkā un citviet pilsētā, varēs pieteikties nomas maksas atbrīvojumam vai samazinājumam. No nomas maksas atbrīvoti tiks tie uzņēmēji, kuri saimniecisko darbību nomātajā vietā neveic, savukārt uz nomas maksas samazinājumu varēs pretendēt tie nomnieki, kuriem samazinājies apgrozījums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.