Menu
 

Ķekavas novadā pašvaldības policija pārbaudīs sejas aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai Covid-19 izplatības mazināšanas nolūkos pievērstu iedzīvotāju uzmanību lietot deguna un mutes aizsargmaskas sabiedriskajā transportā, Reģionālā pašvaldības policija no piektdienas, 22. maija, Ķekavas novadā rīkos īpašus prevencijas reidus.

Novada pašvaldībā pavēstīja, ka šie reidi tiks rīkoti līdz valstī izsludinātai ārkārtējās situācijas beigām. Reidu laikā pašvaldības policijas darbinieki sabiedriskā transporta pasažierus informēs par sejas aizsargmaskas lietošanas nepieciešamību, lai pasargātu sevi un līdzcilvēkus no saslimšanas ar koronovīrusu Covid-19. Tiem pasažieriem, kuri sabiedriskajā transportā būs bez mutes un deguna aizsargmaskām, kārtības sargi izsniegs kvalitatīvus respiratorus un informatīvās skrejlapas.

“Patrulējot redzam, ka cilvēki tomēr diezgan kūtri lieto deguna un mutes aizsegu, braucot sabiedriskajā transportā, kā to nosaka valdības pieņemtie drošības un epidemioloģiskie nosacījumi Covid-19 apkarošanai.  Lai šo situāciju mainītu uz pozitīvo pusi, mēs kā pašvaldība policija vēlamies sniegt savu artavu, uzsvaru liekot uz preventīvo skaidrojošo darbu,” uzsver Ķekavas novada pašvaldības iestādes “Reģionālās pašvaldības policija” priekšnieks Māris Bomiņš.

Pašvaldībā atgādina, ka atbilstoši Ministru kabineta lēmumam no 12. maija līdz ārkārtējās situācijas beigām sabiedriskajā transportā iedzīvotājiem jālieto  deguna un mutes aizsegs, jāievēro higiēnas pasākumi un izvietotās norādes sabiedriskajā transporta līdzeklī. Sabiedrisko transportu nedrīkst lietot cilvēki, ja ir pozitīvas Covid-19 analīzes. 

Ķekavas novadā kursē gan starppilsētu autobusi, gan mikroautobusi, gan “Rīgas satiksmes” autobusi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.