Menu
 

Ķekavas novadpētniecības muzejā apskatāmi skolēnu karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies!" darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novadpētniecības muzejs Foto - Ķekavas novadpētniecības muzejs

Ķekavas novadpētniecības muzejs apmeklētājiem ir atvērts no 21.maija un aicina apmeklētājus uz mākslinieka Edgara Ozoliņa 90 gadu jubilejai veltīto izstādi "Vienmēr ar humoru un mīlestību!", kā arī E. Ozoliņa piemiņai veltīto skolēnu karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies!" dalībnieku darbu izstādi.

Šogad ķekavietim Edgaram Ozoliņam apritētu 90 gadi. Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Santa Veidemane informēja, ka tapusi jauna jubilejas izstāde "Vienmēr ar humoru un mīlestību!". Izstādē ir eksponētas 89 karikatūras – oriģinālzīmējumi, kas publicēti humora un satīras žurnālā "Dadzis", vāku zīmējumi "Dadža" kalendāriem, E. Ozoliņa piezīmes un atziņas, kā arī fotogrāfijas un personīgās lietas.

Savukārt 30.aprīlī noslēdzās E. Ozoliņa piemiņai veltītais skolēnu karikatūru zīmēšanas konkurss "Pa-smejies!". Šī gada tēma bija "Reiz uz vientuļas salas", kas izrādījās ļoti aktuāla, jo nu mēs visi jūtamies kā uz vientuļas salas nonākuši. Šobrīd muzejs piedāvā apskatīt izstādi, kurā redzami deviņu Ķekavas, Rīgas Jūrmalas, Alūksnes, Riebiņu, Olaines un Kuldīgas skolu 143 audzēkņu zīmējumi.

Skolēnu darbus vērtēja Latvijas karikatūristi – Gatis Šļuka, Kristaps Auzenbergs, Dzintars Melnis, Zemgus Zaharāns, Jūlija Bulikina un mākslinieks Armīns Ozoliņš. Abas izstādes apskatāmas muzejā līdz pat 30.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.