Menu
 

Siguldas pilsētas svētkos priecēs virtuāls gājiens, gaisa baloni un radio ballīte

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: M. Gaļinovskis Foto: M. Gaļinovskis

Šajā gadā tradicionālais Siguldas pilsētas svētku gājiens izpaliks, taču iedzīvotāji ir pierādījuši, ka radīt spēcīgu kopības un svētku sajūtu iespējams arī mājās, attālināti, nepulcējoties. 30. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 pasākuma “Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence” laikā Siguldas novada iedzīvotāji aicināti piedalīties virtuālajā svētku gājienā un dalīties ar atmiņu fotogrāfijām no iepriekšējo gadu Siguldas svētkiem sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot tēmturi #mīlētākāspilsētasgājiens. Pievakarē novadnieku un iepriekšējo gadu pilsētas svētku apmeklētāju publicētie attēli tiks apkopoti emocijām bagātā fotogalerijā, informē pašvaldībā.

Ikvienam ir iespēja publicēt savas virtuālā svētku gājiena fotogrāfijas ar visspilgtākajām Siguldas svētku atmiņām vairāku gadu garumā. Kādam Mīlētākās pilsētas svētki saistās ar 2017. gada grandiozo svētku gājiena noslēgumu Siguldas pilsdrupu estrādē, kur novadniekus un pilsētas viesus sagaidīja muzikāls sveiciens no bigbenda “Sigulda” un Ievas Kerēvicas vai 2015. gada svētku gājiens ar folkloras kopas “Senleja” muzikālo pavadījumu. Iespējams, ka pērnā gada balonu lidojumi virs svētku gājiena dalībnieku galvām joprojām saistās ar pozitīvām emocijām bagātu kopīgu novadnieku un pilsētas viesu pavadīto laiku, norāda pašvaldības pārstāvji.

Vēl svētku laikā, 30. maijā plkst. 12.00, pie kultūras centra “Siguldas devons” Raiņa ielas pusē tiks atklāti novadnieces, tēlnieces Solveigas Vasiļjevas mākslas objekti no cikla “Jaunās eksistences formas”. Lielformāta mākslas darbi “Skūpsts” un “Viesis” pie kultūras centra “Siguldas devons” veidos laikmetīgās mākslas teritoriju.

Savukārt vakarā varēs baudīt gaisa balonu lidojumus, kas ir kļuvuši par neatņemamu Siguldas svētku sastāvdaļu. Lidojumi notiks 30. maijā no plkst. 19.00 līdz 20.00. Baudot svētku dienas vakaru uz balkona, pie savu māju atvērtajiem logiem, dārzos vai pagalmos, gaisā varēs vērot kopumā 10 mākoņu kuģus. Pirmo reizi Siguldas debesīs būs iespēja saskatīt arī divus gaisa balonus, kas atceļojuši no Amerikas kopā ar pilotu Džeisonu Fišeru (Jason Fischer). Pilots un reizē balonu meistars, dizaineris apliecina, ka šie baloni ir īsts mākslas darbs – baloni īpaši ar to, ka viens ir pilota darinājums, savukārt otrs veidots fraktāļu dizaina tehnikā. Tāpat Dž.Fišers atklāj, ka ir priecīgs par iespēju piedalīties Siguldas pilsētas svētkos, novadniekiem un viesiem rādot vēl neredzētus gaisa kuģus.

30. maijā plkst. 19.15 ar kopīgu dziesmas “Zied ievas Siguldā” dziedāšanu no saviem balkoniem, logiem un māju pagalmiem “Radio 7” frekvencē aizsāksies vakara radio ballīte kopā ar DJ Egonu Reiteru. Novadnieki, rakstot vai ierunājot balss ziņu lietotnē “Whatsapp” (tālruņa numurs 20115577), varēs nosūtīt vēlējumu pilsētai, kaimiņiem vai kolēģiem, izvēlēties mīļākās dziesmas, kā arī radio ēterā klausīties īsas intervijas ar Siguldas novada iedzīvotājiem. Ballīte turpināsies līdz plkst. 22.00, vēsta pašvaldībā.

Plašāka pasākumu programma pieejama šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.