Menu
 

Saulkrastu novada pašvaldība sākusi darbu pie novada izglītības sistēmas reorganizācijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Saulkrastu novada domē šobrīd notiek aktīvs darbs pie jaunas izglītības politikas veidošanas, kas skars visas Saulkrastu izglītības iestādes.  Lai virzītos uz šo mērķi, aprīļa beigās darbu uzsāka jaunā izglītības darba speciāliste Ramona Urtāne, kura izstrādā priekšlikumus novada izglītības sistēmas reorganizācijai.

Domājot par nākotnes skolu un audzēkņiem, Saulkrastu novada dome pārskata 26. februārī pieņemto lēmumu par 10. klases izveidi Zvejniekciema vidusskolā. Gala lēmums par 10. klases izveidi tiks pieņemts 27. maija domes sēdē.

Tuvākajā laikā tiks plānotas neformālas tikšanās ar domes deputātiem, kuru laikā izglītības darba speciāliste iepazīstinās ar iespējamiem skolu reorganizācijas modeļiem, kā arī informējam, ka nākotnē ir plānots rīkot sabiedriskās apspriešanas ar izglītojamiem un viņu vecākiem. Apkopojot visu pušu viedokļus un vajadzības, tiks veikta situācijas analīze un priekšlikumu sagatavošana iesniegšanai domei. Pašvaldībā norāda, ka process varētu ilgt vairākus mēnešus, lai reorganizāciju varētu uzsākt jau no 2021. gada 1. septembri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.