Menu
 

Siguldā nolemts atcelt skolēnu vasaras nodarbinātības projektu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu atcelt šogad plānoto skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, kura laikā novadā deklarētos skolēnus vecumā no 13 līdz 19 gadiem bija paredzēts nodrošināt ar pašvaldības un uzņēmēju piedāvātām darbavietām, informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas.

Brikmane stāstīja, ka pirms lēmuma pieņemšanas, lai izvērtētu iespējamos riskus, Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde maija sākumā sazinājās ar SPKC darbiniekiem, kuri aicināja pašvaldības speciālistus rūpīgi izvērtēt piedāvātās darba iespējas skolēniem. SPKC darbinieki norādīja, ka būtu jāizvairās skolēnus nodarbināt darba vietās, kur ir saskarsme ar citiem cilvēkiem. Tāpat nevajadzētu nodarbināt skolēnus pirmsskolas izglītības iestādēs un sociālās aprūpes centros, jo skolēni var būt vīrusa Covid-19 pārnēsātāji.

Pašvaldības izveidotā darba grupa izvērtēja iesniegtos darbavietu iesniegumus un atzina, ka tikai dažas darbavietas atbilst SPKC drošības ieteikumiem. Līdz ar to pašvaldība nevar nodrošināt drošas un labvēlīgas darbavietas visiem 283 skolēniem, kuri šogad pieteicās darbam vasaras brīvlaikā. Rūpējoties gan par skolēnu, gan uzņēmēju drošību, atbildīgie pašvaldības speciālisti piesardzības nolūkos nolēma atcelt skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, sacīja Brikmane.

Zināms, ka ārkārtējā situācija ir ietekmējusi gan pašvaldības, gan novada uzņēmēju darba ikdienu. Turklāt, izvērtējot riskus, vairāki uzņēmēji dalību projektā atteica.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība skolēnu nodarbinātības projekta īstenošanai šovasar bija paredzējusi 68 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.