Menu
 

Video: Olainē atvērta Pierīgā pirmā asfalta velotrase Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - facebook.com/OlainesNovadaPasvaldiba Foto, video - facebook.com/OlainesNovadaPasvaldiba

Atzīmējot Olaines novada svētkus, apmeklētājiem atvērts jauns sporta un brīvā laika pavadīšanas objekts – asfalta velotrase Olainē, Zeiferta ielā 10A (parkā aiz veikala “Olanija”). Kā vēsta novada pašvaldība, šī ir pirmā asfalta velotrase Pierīgā un vienīgā šāda veida trase, kura ir integrēta pilsētvidē – esošā priežu parkā.

Velotrase papildina Olaines novadu ar mūsdienīgu infrastruktūru un paplašina brīvā laika pavadīšanas iespējas, kuras aizrauj ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos. Šeit ikviens interesents var attīstīt savas braukšanas prasmes, koordināciju un vienkārši atbrīvot prātu no ikdienas steigas.

Velotrase ir 220 metrus gara, tā veido apļveida trasi ar dažāda augstuma kalniņiem, virāžām un rampām. Tā ir paredzēta dažādiem ripojošajiem braucamrīkiem – BMX, MTB, balansa velosipēdiem, ielas velosipēdiem, skrejriteņiem, skrituļslidām, skeitbordiem, longbordiem, bet pa to nav atļauts braukt ar motorizētiem braucamrīkiem. Velotrase ir piemērota ikvienam interesentam – bērniem, pieaugušajiem, pieredzējušiem sporta profesionāļiem, kā arī iesācējiem.

Olaines velotrasi pēc pašvaldības pasūtījuma izbūvēja SIA “We Build Parks”, kurai ir daudzu gadu pieredze velotrašu būvniecībā un trašu dizainu izstrādē. Tā ir izbūvējusi dažāda veida aktīvās atpūtas parkus gan Latvijā, gan Igaunijā.

Pašvaldība norāda, ka velotrasi drīkst lietot, tikai ievērojot objektā noteiktos drošības noteikumus, kā arī valstī noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus (ievērot divu metru distanci, pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēkiem vienlaikus, u. c.).

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.