Menu
 

Ķekavas novada atpūtas vietās ūdens kvalitāte ir izcila

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

No 15. maija Latvijā oficiāli ir  sākusies peldsezona, kas ilgs četrus mēnešus. Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde pirms aktīvās peldsezonas veikusi ūdens kvalitātes pārbaudi, kuras rezultāti liecina – ūdens kvalitāte ir izcila, vēsta novada dome.

Ķekavas novadā ir vairākas atpūtas vietas, kas ierīkotas pie ūdens un kurās novada iedzīvotāji, sākoties siltajai sezonai, atpūšas un dodas peldēties. Kā stāsta Īpašumu pārvaldes galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika, lai noteiktu ūdens kvalitāti iedzīvotāju iecienītākajās atpūtas vietās, tika paņemti ūdens paraugi, kā arī veikts ūdens vizuālais novērtējums. 

Peldūdens paraugi no Daugavas tika paņemti Daugmalē pie atpūtas vietas Ķīķerītis, Ķekavā – pie Dārznieka ielas, Katlakalnā – pie Ievu ielas un Ziedonī. Ūdens tīrību analizēja arī upītē Ķekaviņa pie Dambīša un Titurgas ezerā. Nevienā no apsekotajām peldēšanās vietām netika novērota zilaļģu izplatība, kā arī netika konstatēts piesārņojums ar peldošiem un citiem atkritumiem vai specifiskas smakas.

“Analīžu rezultāti liecina, ka visās pārbaudītajās vietās rādītāji atbilst izcilai kvalitātei un peldēties ir droši,” informē S. Varika.

 Lai iedzīvotājiem atpūta pie ūdens būtu patīkamāka,  Ķekavas novada pašvaldība ir labiekārtojusi vairākas atpūtas vietas – 2019. gadā labiekārtota atpūtas vieta pie Daugavas, Ziedonī, un  Baložos pie Titurgas ezera, Ezera ielā, bet šogad otrpus ezeram, Titurgas ielas galā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.