Menu
 

Uz Bauskas un Valmieras šosejām plānots ierīkot ribjoslas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Latvijas Valsts ceļi Karte - Latvijas Valsts ceļi

Ir izsludināti pirmie 12 iepirkumi papildu ceļu remontdarbiem, kuri tiks veikti par aprīļa beigās valdības piešķirtajiem 75 miljoniem eiro. Divos no tiem jau ir atvērti piedāvājumi un notiek vērtēšana. Plānots, ka būvdarbi papildu objektos tiks uzsākti vasaras vidū un otrajā pusē, vēsta VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Papildu 75 miljoni eiro, kurus valdība 28. aprīlī lēma novirzīt valsts autoceļu sakārtošanai, tiks ieguldīti valsts galveno un reģionālo autoceļu seguma sakārtošanā, kā arī vairākos satiksmes drošības projektos. Par šiem papildu līdzekļiem būvdarbi plānoti 71 valsts ceļu objektā, kā arī atsevišķos satiksmes drošības uzlabošanas projektos. Tiks sakārtoti kopumā 583 kilometri valsts autoceļu un astoņi tilti.

Plānots, ka apmēram 20 kilometru garumā uz valsts galveno autoceļiem tiks uzstādītas drošības barjeras. Drošības barjeras plānots uzstādīt arī tajos ceļu posmos, kas ir ļoti ciešā tuvumā pie ūdenstilpnēm. Uzlabojot satiksmes organizāciju, atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos un krustojumos tiks atjaunotas ceļa zīmes un virziena rādītāji, kuri ir nokalpojuši savu laiku un vairs pietiekami neatstaro, līdz ar to ir grūti saredzami.

Par papildu piešķirtajiem līdzekļiem tiks realizēti arī satiksmes drošības projekti, tai skaitā plānots ierīkots akustiskās ribjoslas uz Bauskas šosejas posmā no Rīgas apvedceļa līdz Bauskai, izņemot apdzīvotās vietas, kā arī uz Valmieras šosejas posmā no Raganas līdz Valmierai. Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums arī šiem darbiem.

Tāpat līdzekļi tiks ieguldīti divu gājēju un velosipēdistu celiņu izbūvei: Murjāņos no Gaujas tilta līdz Murjāņu sporta skolai un Beberbeķos, lai novirzītu gājēju plūsmu uz drošu pāreju pār Rīgas apvedceļu (A5).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.