Menu
 

Saulkrastu novada domes deputāti nolemj neatvērt 10.klasi Zvejniekciema vidusskolā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saulkrastu novada domes deputāti ir nolēmuši neatvērt 10.klasi Zvejniekciema vidusskolā, informēja Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Stjade.

Viņa stāstīja, ka, ņemot vērā pašvaldības izglītības darba speciālistes Ramonas Urtānes ieteikumus, Saulkrastu novada deputāti lēma, ka no 2020/2021.mācību gada 10.klase tiks veidota tikai Saulkrastu vidusskolā, bet Zvejniekciema vidusskolā to neatvērs.

"Pašvaldībā, īstenojot izglītības reformu, tiks izveidota jauna, spēcīga vidusskola ar kvalitatīvu un laikmetīgu izglītības piedāvājumu, meklējot iespēju piesaistīt augsti kvalificētus pedagogus, lai piedāvātu labāko izglītības pakalpojumu novada skolēniem," lēmumu pamatoja pašvaldība.

Lai īstenotu mērķi par vienotu un konkurētspējīgu vispārizglītojošu vidusskolu novadā no 2021.gada 1.septembra, izglītības darba speciāliste Urtāne aicināja deputātus jau pašlaik pieņemt lēmumu par 10.klases izveidi tikai Saulkrastu vidusskolā.

Deputāti uzdeva Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolu direktoriem sadarbībā ar izglītības darba speciālisti Urtāni organizēt tikšanos 9.klašu skolēniem un viņu vecākiem ar domes priekšsēdētāju Normundu Līci (LRA) līdz šā gada 5.jūnijam, lai skaidrotu pieņemto domes lēmumu un Saulkrastu vidusskolas izglītības programmu piedāvājumu 10.klases skolēniem.

Patlaban Saulkrastu novadā ir divas vidusskolas. Saskaņā ar skolu pašnovērtējuma ziņojumā sniegtajiem datiem, Saulkrastu vidusskolā 2018./2019.mācību gada sākumā visos klašu posmos mācījās 381 skolēns, savukārt Zvejniekciema vidusskolā - 278 skolēni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.