Menu
 

Saeimas deputātiem dāvina grāmatu "Ikšķiles novads. Vieta, kur sākās Latvija"

  • Autors:  LETA
Foto: www.ikskile.lv Foto: www.ikskile.lv

2.jūnijā no plkst.9.00 Saeimas frakciju pārstāvjiem tiek nodoti grāmatas "Ikšķiles novads. Vieta, kur sākās Latvija" eksemplāri, aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša. Grāmatas autors ir Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta pētnieks Muntis Auns, kuram Ikšķile kļuvusi par mājām teju 40 gadus.

Kā iecerējusi pašvaldība, simboliskā dāvana Ikšķiles 835.jubilejas gadā sasauksies ar brīdi, kad Saeimas deputāti izskata likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums", "kas paredz Ikšķiles novadu ar tā kultūrvēsturisko identitāti izsvītrot no Latvijas administratīvā iedalījuma kartes". "Saeimas deputātu rokās ir šā brīža Ikšķiles novada liktenis un tā nākotne," piebilda Dūša.

Viens no pirmajiem grāmatas saņēmējiem bija Valsts prezidents Egils Levits. Pēc pašvaldības pārstāves teiktā, viņš vienmēr esot iestājies par iedzīvotāju demokrātisko piederību vietējām kopienām un kultūrvēsturiskās identitātes stiprināšanu, akcentējot piederības apziņas konkrētai latviešu vēsturiskajai zemei nozīmīgumu.

Jau ziņots, ka administratīvi teritoriālā reforma paredz apvienot Lielvārdes, Ogres, Ikšķiles un Ķeguma novadu, izveidojot Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju. Taču šādam piedāvājumam nepiekrīt ne Ikšķiles novada vadība, ne iedzīvotāji. Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, Ikšķiles novada iedzīvotāji pašvaldību redz drīzāk kā Pierīgas, nevis Ogres pašvaldības daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.