Menu
 

Saulkrastu dome: Būvdarbi Baltajā kāpā nenotiek, Inčupe katru gadu maina savu virzienu

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/vmakarovs Foto - twitter.com/vmakarovs

Nekādi būvdarbi Saulkrastu Baltajā kāpā nenotiek, bet Inčupe maina savu virzienu katru gadu, komentējot Valsts vides dienesta (VVD) sākto pārbaudi par it kā aizbērto upes gultni, LETA Saulkrastu novada domē.

Pašvaldībā skaidroja, ka sākoties oficiālajai peldsezonai, Saulkrastu pludmalē turpinās labiekārtošanas darbi.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka Saulkrastu apkārtnē ir ārkārtēji irdena smilts, kas, mainoties vēja virzienam, aiznes ciet upes izteku uz jūru, un upe meklē savu dabisko ceļu, pa kuru plūst. Katru gadu upe ir mainījusi savu virzienu, tas redzams pētījumā, kas veikts jau no 1924.gada, norāda vietvara.

"Pašvaldība katru pavasari pirms vasaras sezonas sākšanas veic piekrastes labiekārtošanu, sakopšanu, izved izskalotos kokus, riepas un no Gaujas un Daugavas ziemas periodā iepūstos priekšmetus. Minimāli tiek pielīdzināti kādi nelīdzenumi, bet noteikti nekādi būvdarbi pludmalē netiek veikti," komentēja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA).

Viņš pieļāva, ka iedzīvotāji bija satraukušies, redzot nedaudz brūkošo smilti Baltajā kāpā un norobežojošās lentas. Tās izliktas drošības nolūkos, lai kāpas apmeklētāji nerāptos kāpā. Līcis arī apliecināja, ka uztraukumam nav pamata, jo nekādi organizēti būvdarbi Baltajā kāpā netiek veikti. 

Jau vēstīts, ka mikroblogošanas vietnē "Twitter" iedzīvotāji dalījušies ar fotogrāfijām, kurās redzams, ka krasta kāpu aizsargjoslā pie Saulkrastu Baltās kāpas notiek būvdarbi, kā rezultātā notikusi Inčupes gultnes aizbēršana.

VVD sācis pārbaudi, lai pārliecinātos, ka darbi tiek veikti saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Pārbaudes laikā informāciju par darbu norisi plānots lūgt pašvaldībai, kā arī iecerēts apsekot teritoriju klātienē, skaidroja dienestā.

Līcis aģentūrai LETA klāstīja, ka nekādiem būvdarbiem kāpas teritorijā nevajadzētu notikt, un viņam nav zināms par VVD pārbaudi un iespējamiem pārkāpumiem. Līcis pieļāva, ka kāpā varētu notikt pludmales labiekārtošanas darbi, kas ietver smilšu sijāšanu un aprīkojuma uzstādīšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.