Menu
 

Ķekavas novadā pedagogi, skolēni un vecāki pozitīvi novērtē skolu darbību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūves būvniecība. Foto - Ķekavas novada pašvaldība. Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūves būvniecība. Foto - Ķekavas novada pašvaldība.

Ķekavas novada pašvaldība skolu kvalitātes projekta ietvaros veikusi pedagogu, skolēnu un vecāku aptauju, kuras rezultāti liecina, ka  80% no aptaujas dalībniekiem pozitīvi novērtē novada skolu darbību. Aptaujāti tika visi Ķekavas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu pedagogi, šo skolu 5., 6., 9. un 10.klases skolēni un viņu vecāki – kopumā vairāk nekā 550 respondentu.

Apkopotie rezultāti rāda, ka 80% aptaujāto Ķekavas novada skolu darbību un izglītības programmu īstenošanu vērtē pozitīvi – Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas darbību pozitīvi novērtējuši 78% no aptaujātajiem, savukārt Daugmales pamatskolas darbību 87%  un Pļavniekkalna sākumskolas darbību 83% aptaujāto, pavēstīja Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Vineta Vītoliņa.

87% no aptaujātajiem skolēniem atzinuši, ka skolā jūtas droši un 77% atbildējuši, ka viņiem patīk mācīties savā skolā. Savukārt gandrīz visi skolās strādājošie pedagogi ir pauduši, ka viņiem patīk strādāt savā darbavietā. Aptaujas rezultāti parāda, ka 86% no skolēnu vecākiem uzskata, ka skola nodrošina viņu bērniem labu izglītības kvalitāti un viņi šo skolu ieteiktu arī citiem vecākiem.

Gan skolēni, gan pedagogi norādījuši, ka mācību stundu laikā bieži tiek zaudēts laiks organizatorisku jautājumu vai disciplīnas problēmu risināšanai. Savukārt vecāki izteikuši vēlmi saņemt lielāku atbalstu tiem skolēniem, kuriem ir individuālas mācību vajadzības un papildus motivēšanu izglītojamiem ar augstiem mācību sasniegumiem viņu zināšanu un prasmju pilnveidošanā.

Aptaujas rezultāti norāda arī to, ka visās Ķekavas novada skolās, tāpat kā arī daudzviet citur Latvijā, skolēni un viņu vecāki izjūt personāla un telpu trūkumu. Tā kā izglītības joma ir viena no Ķekavas novada pašvaldības lielākajām prioritātēm, tad vairāk kā puse no budžeta ir atvēlēta tieši izglītības jomai, lai paaugstinātu izglītības kvalitāti, piesaistītu jaunus darbiniekus un paplašinātu esošās telpas. Piemēram, šogad ir plānots pabeigt moduļu tipa piebūves būvniecību pie Ķekavas vidusskolas, kā rezultātā nodrošinot mācību vietas papildus 300 skolēniem, kā arī uzsākt moduļu tipa piebūves un sporta laukuma  būvniecību pie Baložu vidusskolas. To realizējot, būs papildus mācību vietas 280 skolēniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.