Menu
 

Uzņemšanai Siguldas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs tiks atvērtas papildu 126 vietas

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Jaunajā mācību gadā uzņemšanai Siguldas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs tiks atvērtas papildu 126 vietas, informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sindija Brikmane.

No 1.maija līdz 31.maijam norisinājās reģistrēšanās uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs 2020./2021.mācību gadam, piedāvājot 181 vietu bērnudārzos un 19 vietas Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās. Apstiprinājumu uzņemšanai iesniedza 134 bērnu vecāki, sacīja Brikmane.

Ņemot vērā, ka daļa bērnu vecāku ir atteikušies no bērnam piešķirtās vietas līdz 31.maijam, ir atbrīvojušās 64 vietas Siguldas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un septiņas vietas Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās; kā arī papildu tām tiks piedāvātas vēl 40 vietas divās pirmsskolas grupiņās Siguldas pirmsskolas iestādē "Tornīši", kuras tiks atvērtas vēlāk rudenī pēc remontdarbu veikšanas.

1.septembrī tiks piedāvātas arī 15 papildu vietas Mores pamatskolas jaunajā pirmsskolas izglītības grupā.

Brīvās vietas tiks piedāvātas bērniem pirmsskolas izglītības iestāžu reģistra secībā, bērnu vecāki bērnam piešķirto vietu aicināti apstiprināt līdz 19.jūnijam, skaidroja pašvaldības pārstāve.

No 5.jūnija pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" pretī tiem bērnu identifikācijas kodiem, kuriem ir piešķirta vieta kādā no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, būs pieejama informācija par vietas piešķiršanu pirmsskolas izglītības iestādē jaunajā mācību gadā. Vecākiem pēc informācijas saņemšanas līdz 19.jūnijam portālā "e.sigulda.lv" nepieciešams apstiprināt, ka bērns jaunajā mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi uzsāks apmeklēt. 

Kad apstiprinājums iesniegts, vecākiem desmit darba dienu laikā jāsazinās ar attiecīgās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju, izmantojot pirmsskolas izglītības iestāžu reģistrā norādīto kontaktinformāciju, lai vienotos par ērtāko laiku dokumentu iesniegšanai un līguma slēgšanai.

Ja izvēlētajā pirmsskolas izglītības iestādē nebūs brīvu vietu, bet bērnam rinda pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējumam būs pienākusi, Izglītības pārvaldes speciālists sazināsies ar vecākiem, lai vienotos par vietu citā pirmsskolas izglītības iestādē, norādīja Brikmane.

Vecākiem, kuriem tiks piedāvātas vietas jaunizveidotajās grupiņās bērnudārzā "Tornīši", e-pastā tiks nosūtīta informācija, ka uzņemšana pirmsskolas izglītības iestādē būs pēc 1.septembra, kad tiks atvērtas jaunās grupiņas.

Savukārt, ja kāds no vecākiem līdz 19.jūnijam atteiksies no vietas bērna apmeklējumam pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, brīvā vieta bērnudārzā tiks piedāvāta nākamajam bērnam reģistrā.

Gadījumā, ja bērnam vairs nav nepieciešama vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāki aicināti portālā "e.sigulda.lv" aizpildīt e-iesniegumu "Atteikties no bērnam piešķirtās vietas Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē".

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ar Siguldas novada Izglītības pārvaldi ir iespējams sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67 970 914 vai rakstot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.