Menu
 

Elektrības padeve Rīgā un Pierīgā traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Elektrības padeve Rīgā traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, aģentūru LETA informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena. 

Viņa skaidroja, ka otrdienas rītā Rīgā, atslēdzoties 330 kilovoltu (kV) kabelim starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, atslēgusies TEC-2 ģenerācija, izsaucot pārslodzi 110kV tīklā. Tehnoloģiskais traucējums reģistrēts otrdien plkst.9.38. Tādējādi traucēta elektroapgāde daļā Rīgas un Pierīgas. 

Šobrīd tiek atjaunots 110 kV tīkls. Vienlaikus aģentūra LETA novēroja, ka lielā daļā Rīgas labā krasta elektroapgāde ir atjaunojusies.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA apliecināja, ka otrdienas rītā ap plkst.9.35 saņemts izsaukums uz Starta ielu Teikas tuvumā, kur pēc sākotnējās informācijas noticis sprādziens kanalizācijas akā un bija redzami dūmi.

Patlaban notikumā vietā degšana nav konstatēta, taču policija ierobežojusi satiksmi un notikuma vietā strādā "Augstsprieguma tīkls" pārstāvji. VUGD gan nav zināms, vai šim notikumam ir bijusi saistība ar elektrības padeves traucējumiem Rīgā.

Jau ziņots, ka elektrība otrdienas rītā nebija lielai daļai Rīgas Daugavas labajā krastā, tostarp centrā, Vecmīlgrāvī, Grīziņkalnā, Brasā, Teikā, Mangaļos un citur. Daudzviet nestrādāja luksofori. Iedzīvotājiem elektrība pazuda arī Ādažos, Garkalnē un citos Pierīgas novados Daugavas labajā krastā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.