Menu
 

Salaspils novadā Ikšķile netiks iekļauta; Saulkrastu novadā iekļauj Skulti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima trešdien galīgajā lasījumā piekrita Salaspils novadā ietvert tikai divas administratīvi teritoriālās vienības.

Saeima turpina trešajā lasījumā izskatīt administratīvi teritoriālās reformas likumu, strādājot ar priekšlikumiem, kas iesniegti likuma pielikumam, kurā ietverts jauno pašvaldību saraksts.

Deputāte Anita Muižniece (JKP) iepriekš rosināja pārskatīt sākotnēji iecerēto Salaspils novada struktūru, piedāvājot tajā ietvert arī Ikšķiles pilsētu un Tīnūžu pagastu. Ņemot vērā, ka iepriekš saistītie priekšlikumi netika atbalstīti, tad šos priekšlikumus Muižniece šodien atsauca.

Noraidīts tika arī politiķa Māra Kučinska (ZZS) priekšlikums izveidot apvienotu Ikšķiles-Salaspils novadu, kurā būtu Ikšķiles un Salaspils pilsētas, kā arī Tīnūžu un Salaspils pagasti.

Līdz ar to pēc reformas jaunajā Salaspils novadā būs tikai divas administratīvās teritorijas - Salaspils pilsēta un Salaspils pagasts.

Saeima arī galīgajā lasījumā atbalstīja jauna Saulkrastu novada struktūru, tajā paredzot četras administratīvi teritoriālās vienības.

Vairāki deputāti rosināja pārskatīt iepriekš pieņemtos lēmumus saistībā ar Saulkrastu novada administratīvo sastāvu. Politiķi Viktors Valainis (ZZS) un Evija Papule (S) piedāvāja atteikties no idejas Saulkrastu novadā iekļaut Skultes pagastu. Savukārt Zaļo un zemnieku savienības frakcija rosināja Saulkrastu novadā ietvert tikai Saulkrastu pagastu un Saulkrastu pilsētu.

Minētie priekšlikumi parlamentā atbalstu neguva.

Līdz ar to pēc reformas Saulkrastu novadā ietilps Saulkrastu pagasts, Saulkrastu pilsēta, Sējas pagasts un Skultes pagasts.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.