Menu
 

Par jaunā Ropažu novada administratīvo centru nosaka Ulbroku; Siguldas novadā aptver četras līdzšinējās pašvaldības

  • Autors:  LETA
Foto - Stopiņu novada pašvaldība Foto - Stopiņu novada pašvaldība

Saeima trešdien galīgajā lasījumā piekrita veidot jaunu Ropažu novadu, par tā administratīvo centru nosakot Ulbroku.

Saeima turpina trešajā lasījumā izskatīt administratīvi teritoriālās reformas likumu, strādājot ar priekšlikumiem, kas iesniegti likuma pielikumam, kurā ietverts jauno pašvaldību saraksts.

Iepriekš, kad likumprojekts Saeimā tika skatīts otrajā lasījumā, jauno novadu, kura sastāvā būtu Garkalnes pagasts, Ropažu pagasts, Stopiņu pagasts un Vangažu pagasts, bija paredzēts nosaukt par Ulbrokas novadu.

Deputāti Inga Goldberga (S) un Viktors Valainis (ZZS) rosināja jauno pašvaldību pārsaukt par Ropažu novadu, par tā administratīvo centru gan saglabājot sākotnēji iecerēto Ulbroku. Šis priekšlikums guva deputātu vairākuma atbalstu.

Valainis gan rosināja saglabāt arī patlaban esošos patstāvīgos novadus - Stopiņu novadu, Ropažu novadu un Garkalnes novadu, tos attiecīgi neiekļaujot jaunveidojamajā Ropažu novadā. Tomēr šie rosinājumi netika atbalstīti.

Līdz ar to reformas rezultātā jaunajā Ropažu novadā būs Garkalnes pagasts, Ropažu pagasts, Stopiņu pagasts un Vangažu pagasts.

Saeima galīgajā lasījumā arī piekrita jaunveidojamajā Siguldas novadā aptvert četras līdzšinējās pašvaldības.

Deputāts Viktors Valainis (ZZS) rosināja saglabāt esošo reģionālo dalījumu, tādējādi saglabājot patlaban pastāvošos Inčukalna, Krimuldas un Mālpils novadus, tos nepievienojot jaunajam Silguldas novadam. Tomēr deputātu vairākumu šādi priekšlikumi neuzrunāja un tie netika atbalstīti.

Līdz ar to pēc reformas Siguldas novads sastāvēs no Allažu pagasta, Inčukalna pagasta, Krimuldas pagasta, Lēdurgas pagasta, Mālpils pagasta, Mores pagasta, Siguldas pagasta un Siguldas pilsētas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.