Menu
 

Vairāki iedzīvotāji pauž satraukumu par kaitējumu videi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Vairāku Inčukalna nevalstisko organizāciju vadītāji, kā arī iedzīvotāji ir adresējuši vēstuli Valsts vides dienestam, paužot satraukumu ap notiekošo pie gudrona dīķiem, īpaši saistībā ar postījumiem videi. 

"Vairākiem apkārtnes iedzīvotājiem ir radušās bažas par to, ka gudrons netiek izrakts pilnībā un turpina piesārņot vidi, kā arī tas atrodas atklātā veidā un, mūsuprāt, netiek pienācīgi uzglabāts," raksta vēstules autori.

Vēstulē tiek norādīts uz vairākām problēmām: "slikta (iespējams, pat bīstama) dzeramā ūdens kvalitāte Inčukalna apkaimē (Gaujas tuvumā); aizdomīgas ķīmisku vielu smakas apkaimē; bojāgājušas daudzas priedes, kas varētu liecināt par būtisku piesārņojumu apkārtnē (nozāģēto koku atrašanās vieta nav zināma)"; ir arī bažas par gruntsūdeņu un Gaujas piesārņojumu.

"Lai gan daudziem iedzīvotājiem ir skeptiska sajūta, ka situācija no valsts institūciju puses netiks risināta, lūdzam jūs nepievērt acis uz notiekošo, bet gan steidzami veikt pārbaudes un analīzes un publiski paziņot par rezultātiem, lai apkaimes iedzīvotājiem būtu pārliecība par to, ka var turpināt droši dzert dzeramo ūdeni, ka zeme un gaiss ir tīri un ka Gaujas upe netiek piesārņota," valsts institūcijas aicina vēstules autori. 

Vides dienestam adresēto vēstuli parakstījuši 11 Inčukalna nevalstisko organizāciju vadītāji, aktīvisti un citi iedzīvotāji.


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.