Menu
 

Aicina svinēt Ķekavas novada svētkus "E-kvartālā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Šonedēļ, no 18. līdz 20.jūnijam, Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, kuras lielākā daļa šogad būs vērojama tiešsaistē. Sestdien, svētku galvenajā dienā, novada iedzīvotājus un viesus priecēs tautā iemīļoti mūziķi.

Šogad ir mainīts ikgadējo novada svētku koncepts pulcēšanās ierobežojumu dēļ, tomēr tas nav mazinājis cilvēkos vēlmi svinēt svētkus, tāpēc šoreiz Ķekavas novada svētki tiks svinēti "E-kvartālā", aicinot iedzīvotājus vērot svētkus tiešsaistē novada "Facebook" lapā un "Youtube" kanālā, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Svētku programmu 18.jūnija vakarā atklās ielīgošanas meistarklase Katlakalnā kopā ar folkloras kopu "Rāmupe", kas priecēs ar Jāņu laika dziesmām un rotaļām, kā arī Jāņu gaidīšanas un svinēšanas tradīcijām. Šis pasākums norisināsies tikai klātienē, ievērojot visus spēkā esošos ierobežojumus, un tam netiks nodrošināta tiešraide.

19.jūnija vakarā Ķekavu ieskandinās jauno grupu koncerts "Atspēriens", kas norisināsies uz Jaunu ideju centra balkona. Šo koncertu būs iespēja vērot tiešsaistē Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centra "Facebook" lapā un "Instagram" profilā (@JICKekava), kā arī klātienē, ievērojot drošu distanci, norāda pašvaldības pārstāve.

Latvisko tradīciju cienītājiem 19.jūnijā būs iespēja attālināti piedalīties ielīgošanā kopā ar folkloras kopu "Dāre", kas gādās par to, lai svētku sajūta ienāk katrās mājās. Pasākuma tiešraide būs skatāma Ķekavas novada "Facebook" lapā un "Youtube" kanālā.

Pa to laiku Katlakalna tautas namā visa piektdienas vakara garumā klātienē norisināsies kino nakts, priecējot apmeklētājus ar filmu programmu, kurā iekļautas trīs filmas – dokumentālā filma "Apskrien Latviju", spēlfilma "Džimlai rūdi rallallā" un ASV kriminālkomēdija pieaugušajiem "Afēristes", vēsta V.Vītoliņa.

Svētku galvenajā dienā, 20.jūnijā, Ķekavas novada iedzīvotājus modinās rīta rosme, ko organizē Sporta aģentūra. Iedzīvotāji, dzirdot māju iekšpagalmos aicinājumu pievienoties rīta rosmei, ir aicināti atvērt logus vai iznākt uz balkona, lai iesāktu dienu ar sportisku izkustēšanos. Rīta rosmes video būs pieejams arī Ķekavas novada "Facebook" lapā, lai katrs, kas vēlas dienu iesākt sportiski, varētu to izdarīt sev ērtā laikā un vietā, vērojot vingrojumus tiešsaistē.

Tikmēr savu darbību uzsāks novada svētku tirgus Ķekavā, pie Doles tautas nama, kur apmeklētājus gaidīs amatnieku un mājražotāju tirgus visas dienas garumā. Svētku tirgus laikā norisināsies arī dažādas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan bērniem – galda spēles un sveicieni no Ķekavas novada amatieru kolektīviem novada svētkos. Šo pasākumu iedzīvotāji var apmeklēt klātienē, ievērojot drošu distanci, atzīmē V.Vītoliņa.

Svētku laikā iedzīvotāji ir aicināti piedalīties arī vasaras slēpņu spēlē "Ķekavas novada spēka zīmes 2020", kas ir interesanta aktivitāte novada iepazīšanai kopā ar draugiem vai ģimeni, lai atrastu 25 slēpņus Ķekavas novada īpašajās vietās. Spēle tiks uzsākta novada svētku laikā un turpināsies līdz pat 18.augustam. Lai piedalītos, dalībniekiem nepieciešams spēka zīmju un norāžu buklets pareizo atbilžu aizpildīšanai, ko varēs saņemt Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centrā vai lejupielādēt vietnē kekava.travel.

Pēcpusdienā novadu pieskandinās pūtējbuss, kas priecēs iedzīvotājus ar muzikālajiem sveicieniem Rāmavā, Valdlaučos, Titurgā, Baložos, Ķekavā, Daugmalē un Katlakalnā. Iedzīvotāji ir aicināti atvērt logus un balkonus, lai klausītos svētku melodijas savās mājās, stāsta V.Vītoliņa.

No plkst. 14.00 Ķekavas novada "Facebook" lapā un "Youtube" kanālā būs vērojami novada svētki tiešsaistē – svētku videosveicieni un vēlāk vakarā arī tiešraide no svētku koncertiem, kuros uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi: "Musiqq", "Ginger band", "Sub Scriptum" un "Stūrī zēvele". Šos koncertus iedzīvotāji ir aicināti vērot tiešsaistē, lai varētu ievērot valdības noteiktos pulcēšanās ierobežojumus. Savukārt pašā vakara noslēgumā visus priecēs DJ ar svētku mūziku tiešsaistē līdz pat diviem naktī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.